The Tunnel

Είδος Ταινίας : Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 7.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.0 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  8.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.9 / 10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=u47cTpo70EE

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στο ζεστό και ηλιόλουστο Σύδνεϋ.

Οι τοπικές αρχές ανακοινώνουν μέσω των ΜΜΕ, ότι σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα λειψυδρίας της πόλης με τα παλιά και αχρησιμοποίητα αποθέματα νερού που παραμένουν αποθηκευμένα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα εγκαταλελειμμένα τούνελ κάτω από την πόλη.

Και ενώ όλα φαίνεται ότι έχουν αποφασισθεί και γίνεται η επιχείρηση σκούπα που θα καθαρίσει τα τούνελ από τυχόν άστεγους που ζουν εκεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, ξαφνικά το θέμα «εξαφανίζεται» από τα media, σαν να μην ειπώθηκε ποτέ !

Η νεαρή και υπέρμετρα φιλόδοξη δημοσιογράφος Natasha Warner, θέλοντας να δώσει μία καλή «ιστορία» στο κανάλι της με φόντο την κυβέρνηση και την συγκάλυψη του θέματος, πείθει το συνεργείο της να κατέβουν (ανεπίσημα) στα τούνελ ώστε να δουν τι γίνεται.

Μόνο που στο σκοτάδι, εκτός των μυστικών των Κυβερνήσεων, κρύβονται και πολλά άλλα μυστικά…

Συμπέρασμα : Φθηνή Αυστραλιανή mockumentary παραγωγή, που παρά το πραγματικά χαμηλό budget (AU$36.000), καταφέρνει να τρομάξει τον θεατή, κυρίως λόγω του σκοτεινού κλειστοφοβικού σκηνικού, των πολύ καλών φοβισμένων ερμηνειών και φυσικά, λόγω του «άγνωστου» εχθρού…

Πραγματικά έχω γίνει φαν των Αυστραλιανών παραγωγών (ειδικά των low budget), που μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια. Ίσως επανέλθω με ένα αφιέρωμα σε αυτά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις