just Friends

Είδος Ταινίας : Ρομαντική Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2005

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 / 10

*Βαθμολογία Εκτός Ορίων -> 8.5 / 10*

 
Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5GbWk--Cv0Q
Ο Christopher Brander, ένας πολύ συμπαθητικός χοντρούλης νεαρός, είναι κρυφά ερωτευμένος με την καλύτερη του φίλη, την Jamie Palamino. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του μιας που η Jamie δείχνει να τον έχει βάλει στην “Friend Zone” («Φιλική Ζώνη»)…

Μετά από ένα τυχαίο γεγονός στο πάρτι αποφοίτησης της Jamie, αποκαλύπτεται με πολύ ντροπιαστικό τρόπο μπροστά σε όλους τους συμμαθητές τους, ο έρωτας του για την ξανθούλα Jamie.

Ντροπιασμένος και χωρίς πρόσωπο να ξανά-εμφανιστεί στην κοινωνία, φεύγει από την πόλη του, το χιονισμένο New Jersey, με προορισμό το ηλιόλουστο Los Angeles, φωνάζοντας ότι θα επιστρέψει καλύτερος από όλους και ότι δεν θα είναι πια ο περίγελος του τόπου….

Τα χρόνια περνούν και ο συμπαθητικός Chris μετατρέπεται σε έναν πολύ όμορφο, πλούσιο και αδύνατο νεαρό, αστέρα πλέον μιας ομάδας Ice Hockey, γίνεται φοβερός ατζέντης αστεριών/ταλέντων σε δισκογραφική εταιρία και επομένως, είναι περιζήτητός σε πολλές γυναίκες… 
Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήταν κάποτε..

Μετά από ένα τυχαίο συμβάν, αναγκάζεται (?)  να επιστρέψει στην παλιά του πόλη, όπου θα συναντήσει τους παλιούς του γνωστούς και φίλους, ανακαλύπτοντας ότι κάποιοι που τότε εμφανιζόντουσαν σαν οι καλύτεροι της πόλης (μάγκες, όμορφοι, κτλ…), παρέμειναν στάσιμοι σε αυτό που ήταν κάποτε..

Θα συναντήσει όμως και την Jamie, τον μεγαλύτερο (και μοναδικό ίσως ?) πραγματικό έρωτα της ζωής του.. Δυστυχώς, ούτε και εκείνη μπόρεσε να προοδεύσει όσο θα ήθελε…

Και αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι καθαρά εντυπωσιασμού, προσποιούμενος πράγματα που δεν είναι (και δεν θέλει κατά βάθος να είναι…), ώστε να κερδίσει την Jamie, τον ανεκπλήρωτο πόθο μιας ζωής !

Συμπέρασμα : Λέω πολλά, αλλά θέλω να σας βάλω στο κλίμα της ταινίας.

Η ταινία αυτή μου άρεσε για πολλούς λόγους.

Εκτός του πολύ συμπαθή σε εμένα , Ryan Reynolds (μην ξεχνάτε, ότι αυτού του είδους οι ταινίες τον ανέδειξαν, βλέπε την αγαπημένη μου επική/μυθική ταινία “Van Wilder”), καθώς και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που παρουσιάζονται, η ταινία αναδεικνύει κάποιες «αλήθειες».. 
Αλήθειες, που δυστυχώς τις κρύβουμε πίσω από το δάκτυλό μας…

Την αλήθεια ότι, αν έχεις παραπάνω κιλά σε μία «αδύνατη» ψυχικά κοινωνία, είσαι αυτόματα ο δαχτυλοδειχτούμενος και ο περίγελος.

Την αλήθεια ότι, κάποιες φορές, έρχονται τα πράγματα έτσι, που αν θελήσεις να εκφράσεις αυτά που αισθάνεσαι πραγματικά και από την καρδιά σου, κινδυνεύεις με «ισόβιο» ρεζίλεμα….

Την πολύ μεγάλη αλήθεια ότι, κάποιες φορές πρέπει να είσαι αυτό που είσαι και να μην προσποιείσαι κάτι διαφορετικό..

Μόνο τότε μπορείς να κερδίσεις κάτι στην ζωή σου… 
Και αυτό που θα κερδίσεις θα είναι πραγματικό, και όχι εικονικό…

Εδώ παρουσιάζεται η μεταμόρφωση ενός συμπαθή νέου, που το μόνο που αρχικά ήθελε ήταν μία απλή ζωή με την γυναίκα που αγαπούσε, και το πώς κατάντησε όταν αυτή τον έβαλε στο φιλικό περιθώριο. 
Κατάντησε να γίνει κάτι εικονικό και ψυχρό, σχεδόν μη-συμπαθητικό, κάτι τελείως ψεύτικο για τον εαυτό του, μόνο και μόνο για να είναι σε θέση να την «μπει» σε όσους τον κορόιδευαν κάποτε…

Εξαιρετική ταινία και ας μην της φαίνεται στην «πρώτη ανάγνωση»..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις