Airplane Movies

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0080339
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 1980

Τελική Βαθμολογία : 6.2 /10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qaXvFT_UyI8

Πρώτα από όλα, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι οι βαθμολογίες σε αυτές τις ταινίες δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο ! 
Μιλάμε για ταινίες 30+ ετών, με διαφορετικά (παγκόσμια) δεδομένα, είτε κοινωνικά είτε οικονομικά είτε ακόμη και καλλιτεχνικά. Οπότε ξεκινάς να την δεις με μοναδικό σκοπό το να γελάσεις με την ψυχή σου, παραβλέποντας όλα τα άλλα! Και το σημαντικότερο, σε αυτές τις ταινίες τα αστεία και οι καταστάσεις που βλέπεις δεν είναι απαραιτήτως με σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως κατά κόρον γίνεται στις μέρες μας !

Το πλήρωμα και ένα μέρος των επιβατών της πτήσης της Trans-America αντιμετωπίζει πρόβλημα, πιθανόν από ένα μικρόβιο που βρίσκεται στο ψάρι που είχε το δείπνο, με αποτέλεσμα να «ξεμείνει» από πιλότους  το αεροπλάνο !!! Ευτυχώς (?!) στην πτήση βρίσκεται και ο βετεράνος πιλότος μαχητικού του πολέμου του ‘Nam (a.k.a. “Vietnam”) Ted Striker, ο οποίος όμως πάσχει πλέον από φοβία και δεν μπορεί να πιλοτάρει πια !!!!
Προσπαθήστε να φανταστείτε τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα παρουσιαστούν…. Απλά απολαυστικές !!!

Συμπέρασμα : Καθαρή και αγνή κωμωδία των 80s, με άφθονο γέλιο σε αστείες στιγμές ! Αν είστε fan των παλιών ταινιών και δη των κωμωδιών, πραγματικά θα καταχαρείτε κάθε λεπτό από τα 120 που διαρκεί !!!! Πραγματικά !!!




Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0083530/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 1982

Τελική Βαθμολογία : 5.4 /10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jfgbUwcscrU


Η "αρχή" που λέει ότι τα sequel είναι (σχεδόν) πάντα χειρότερα από την πρώτη ταινία, ισχύει και εδώ !

Μετά τα γεγονότα και την ηρωική προσγείωση που έλαβαν μέρος στην πρώτη ταινία, ο ηρωικός πιλότος Ted Striker, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα ψυχιατρείο ως θύμα πλεκτάνης, μετά από τις δοκιμές που έκανε σε ένα νέο πειραματικό διαστημόπλοιο, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πει την αλήθεια στον κόσμο για την κατασκευή και τα λάθη που έγιναν σε αυτό. Μόλις μαθαίνει ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί η παρθενική πτήση του συγκεκριμένου σκάφους, δραπετεύει με σκοπό να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πτήσης καθώς και να αποτρέψει την πρώην αρραβωνιαστικιά του από το να μπει στο διαστημόπλοιο. Φυσικά εκείνη δεν τον ακούει και «αναγκάζεται» να ταξιδέψει και εκείνος με την πτήση αυτή.
Έπειτα, απλά έχουμε μία από τα ίδια…. Πάλι θα πρέπει να αναλάβει δράση (ως πιλότος) και να βοηθήσει το δύσμοιρο σκάφος….

Συμπέρασμα : Καθαρή 80s παρωδία, διασκεδαστική ως ένα σημείο, με «αναφορές» σε αρκετές ταινίες της ίδιας εποχής, χαρακτηριστικό το κομμάτι με τον Υπολογιστή που ελέγχει το σκάφος (βλέπε 2001 : Η Οδύσσεια του Διαστήματος..), που δυστυχώς όμως δεν προσφέρει τις ίδιες αστείες στιγμές της πρώτης ταινίας. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να παρακολουθείται ευχάριστα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις