Paranormal Activity




Το Paranormal Activity ανήκει σε ένα διαφορετικό είδος ταινιών τρόμου που δεν έχουμε συνηθίσει. Στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για ψυχολογικό θρίλερ που παίζει με την αγωνία και την παρατηρητικότητα του θεατή. Οι σκηνές βίας απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό, κάτι άλλωστε που νομίζω ότι δεν είναι και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να τρομάξει κάποιος/α.

Η αγωνία για το άγνωστο και το ανεξήγητο είναι απείρως πιο τρομακτικό καθώς βάζει τον εγκέφαλο σε σκέψη προκειμένου να ερμηνεύσει τα μηνύματα που δέχεται. Και όσο τα μηνύματα αυτά παραμένουν στο σκοτάδι τόσο η ένταση και ο φόβος μεγαλώνει.

Η Μεταφυσική Δραστηριότητα (όπως είναι ο ελληνικός τίτλος) περιγράφει ότι ακριβώς υπόσχεται. Μια περίεργη «δραστηριότητα» που βρίσκεται παντού αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία της.

Πολύ έξυπνα οι δημιουργοί των δυο ταινιών ¨ντύνουν¨ με κάμερες ένα ολόκληρο σπίτι προκειμένου να παίξουν με τα νεύρα των θεατών. Αν το κατάφεραν το αφήνουμε στην κρίση σας.
1. Paranormal Activity

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1179904/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.3 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7,1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7 /10

 
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=7TC9bKyDB5Y
Ένα σπίτι στα προάστια αποτελεί τη νέα κατοικία για την Κέιτι (Katie Featherston) και τον Μίκα (Micah Sloat). Το νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον την ώρα που περίεργα περιστατικά αρχίζουν να συμβαίνουν. Μια διακριτική «παρουσία» φαίνεται να υπάρχει στο σπίτι προκαλώντας ανησυχία στους δυο τους και κυρίως στην Κέιτι, της οποίας το παρελθόν δείχνει με κάποιο τρόπο να συνδέεται με περίεργα φαινόμενα.

Η απόφαση του Μίκα να τοποθετήσει κάμερα στην κρεβατοκάμαρα τους θα αλλάξει τελείως τη ζωή τους. Τα παράδοξα συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση και η κάμερα είναι πλέον αδιαμφισβήτητη μάρτυρας! Ο «απρόσκλητος επισκέπτης» κάνει όλο και πιο ενεργή την παρουσία του με σαφή προτίμηση στη νεαρή κοπέλα.

Το στοιχειωμένο παρελθόν της Κέιτι βρίσκεται εδώ και απειλεί να εμφανιστεί και πάλι. Πιο σκοτεινό και πιο αδυσώπητο από ποτέ!

2. Paranormal Activity II

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1536044/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 6.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.7 /10

 
Η Κέιτι και ο Μίκα, το νεαρό ζευγάρι που είδαμε στο πρώτο μέρος της ταινίας, είναι και πάλι εδώ. Αυτή τη φορά όμως θα πάμε λίγο πιο πίσω. Τότε που ένα μια σειρά από κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο σπίτι προκειμένου να ερευνηθούν κάποια ανησυχητικά περιστατικά. Η υποψία διάρρηξης εγκαταλείπεται καθώς δεν επιβεβαιώνεται ανθρώπινη παρουσία, αλλά το αντίθετο!

Οι κινήσεις και οι δραστηριότητες που καταγράφονται προκαλούν ερωτηματικά. Μια αόρατη δύναμη δείχνει να κατοικεί στο σπίτι και φροντίζει να το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία!

Τι ζητά άραγε από την οικογένεια και τους υπόλοιπους; Τι κρύβει η παρουσία της εκεί; Η τοποθέτηση καμερών μάλλον ήταν άστοχη κίνηση που εκνεύρισε παρά βοήθησε τα πράγματα.

Τώρα «εκείνο» έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και δεν σκοπεύει να συγχωρέσει!

3. Paranormal Activity III

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1778304/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.9 / 10
 
Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=90r3CnPI0AM&ob=av3e


Φτάσαμε στο τρίτο μέρος αλλά οι σεναριογράφοι συνεχίζουν να μας πηγαίνουν όλο και πιο πίσω. Είμαστε πλέον στην περίοδο που η Κέιτι είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι που ζει μαζί με την οικογένεια της και τη μικρή της αδερφή.
Κάτι όμως δεν πηγαίνει καλά. Η συμπεριφορά της προκαλεί ερωτηματικά και υποχρεώνει τον πατέρα της να κάνει αυτό που γίνεται και στις δύο προηγούμενες ταινίες. Την εγκατάσταση καμερών σε όλο το σπίτι.

Το παρελθόν της οικογένειας αποτελεί το κλειδί των περιέργων περιστατικών που απεικονίζονται στην οθόνη. Και η Κέιτι είναι το μέσο για μια σκοτεινή πραγματικότητα!

Συμπέρασμα: Παιχνίδια με το μυαλό. Τι πιο ανατριχιαστικό σε μια ταινία που σε προδιαθέτει για κάτι «κακόβουλο» χωρίς ποτέ να στο φανερώνει. Ένα πέπλο μυστηρίου για κάτι που υπάρχει, βρίσκεται γύρω μας και επιδιώκει πρώτα να αναστατώσει και μετά να εξαφανίσει ότι του στέκεται εμπόδιο.

Τρεις ταινίες που προκάλεσαν πανικό λόγω της πρωτοτυπίας του σεναρίου. Η επιτυχία τους στηρίζεται στο γεγονός αυτό αλλά και στο κομμάτι του απροσδόκητου που είναι βασικό συστατικό της υπόθεσης.

Ισάξιες περίπου οι ταινίες χωρίς κάποια να ξεχωρίζει πραγματικά από την άλλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις