The Predator

Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 1987

Πλοκή / Ιστορία -> 8.1 /10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.3 /10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.7 /10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.8 /10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 9.1 /10

Τελική Βαθμολογία -> 8.6 /10

Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tKjs8aunBiQ

Σκεφτόμουν αρκετή ώρα πως θα ξεκινήσω την κριτική μου για αυτή την ταινία. Βλέπετε θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός γίνεται. Κάτι αρκετά δύσκολο γιατί πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μου ταινίες !

Μία ομάδα commandos επιστρατεύεται από την CIA για την ανάκτηση κάποιου σημαντικού προσώπου, όπου όπως λένε οι πληροφορίες, μετά την ρίψη του ελικοπτέρου στο οποίο βρισκόταν, κρατείται από τους τοπικούς αντάρτες κάπου στην Κεντρική Αμερική.
Κατά την πορεία της ομάδας στο σημείο που βρίσκεται ο όμηρος, θα εντοπίσουν τα πτώματα μίας άλλης ομάδας (Green Berets), γδαρμένα και κρεμασμένα στα δέντρα !

Ολοκληρώνοντας εν μέρει την αποστολή (πλήρης διάλυση της βάσης και των ανταρτών αλλά όχι ανάκτηση του ομήρου) θα διαπιστώσουν ότι τελικά ο στόχος της αποστολής δεν ήταν κάποιο σημαντικό «πρόσωπο», αλλά η ανάκτηση κάποιων σημαντικών πληροφοριών...

Τότε, με τους αντάρτες των γύρω περιοχών να τους πλησιάζουν επικίνδυνα, θα ακολουθήσουν ένα δύσκολο μονοπάτι με σκοπό την ασφαλή επιστροφή τους στην βάση.
Όμως δεν είναι μόνοι τους….
Κάτι, σχεδόν αόρατο, τους κυνηγάει….

Συμπέρασμα : Ταινιάρα από τις λίγες, καθηλωτική ατμόσφαιρα, υποβλητικά sound effects («τα τύμπανα του πολέμου»), macho όπλα και πολλά μούσκουλα ! Ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά, όχι απλά βλέπεται, αλλά βάζει και τα γυαλιά σε πολλά άλλα blockbuster.
Ακόμα ακούω το «κροτάλισμα» του Κυνηγού !!! 
Look Around !”

Το ξέρατε : Ότι η σχεδίαση του Κυνηγού είναι δημιούργημα του μέγιστου (και πάντα πρωτοπόρου στα visual effects) Stan Winston

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις