The Switch

Είδος Ταινίας : Κοινωνική / Κωμική (τηρουμένων των αναλογιών)
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 6.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.0 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.0 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.7 / 10 


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EEYqgyXyk9A

Η Kassie Larson αποφασίζει στα 40κάτι της, ότι θέλει να κάνει παιδί..Και μάλιστα με ανάδοχο πατέρα και όχι με τον φυσιολογικό τρόπο…

Όταν το ανακοινώνει στον νευρωτικό, αλλά καλύτερό της φίλο Wally, αυτός αντιδρά παράξενα και αρνητικά, διότι κατά βάθος δεν μπορεί να κρύψει τα αισθήματα που νιώθει για την φίλη του.

Κατά την διάρκεια του πάρτυ «σύλληψης/γονιμοποίησης» (έλεος, μόνο τα αμερικανάκια μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο…….) και μετά από πολύ ποτό, βρίσκει το βαζάκι με το «συστατικό» του ανάδοχου πατέρα και το αντικαθιστά με το δικό του !

Το πιώμα όμως ήταν τέτοιο, που τον έκανε να ξεχάσει την ενέργειά του αυτή.

Η Kassie τελικά μένει έγκυος και αποφασίζει να φύγει από την πολύβουη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στην Μινεσότα στους γονείς της, μιας που θα είναι καλύτερο περιβάλλον για το παιδί της.

Τα χρόνια περνούν και ο Wally παραμένει μόνος, γιατί όπως είπαμε και ας μην το παραδέχεται, τρέφει αισθήματα για την καλύτερη του φίλη που αυτή τον έβαλε στην «Φιλική Ζώνη»…

Φθάνει όμως η εποχή που θα επιστρέψει ξανά στην Νέα Υόρκη η φίλη μας, μαζί με το 6χρονο και αρκετά νευρωτικό γιο της !

Μετά από κάποιες συναντήσεις των τριών τους, θα δημιουργηθεί μία πολύ ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του μικρού Sebastian και του (πατέρα του) Wally.

Και τότε ο φίλος μας ο Wally, θα βρεθεί στο εξής δίλλημα : να αφήσει τα πράγματα όπως έχουν ή να πει την αλήθεια στην Kassie, διακινδυνεύοντας όμως να χάσει ακόμα και αυτά τα λίγα που έχει στην σχέση τους ??

Συμπέρασμα : Ενδιαφέρον ταινία όσον αφορά τα μηνύματα που στέλνει, αλλά όχι και τόσο καλογυρισμένη.

Τρανταχτό παράδειγμα κακής υλοποίησης είναι ότι όταν επιστρέφει η Kassie και επομένως έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια, οι ηθοποιοί δεν έχουν ίχνος γήρανσης επάνω τους ! 
Μα συγγνώμη, βρισκόντουσαν ήδη κάπου κοντά στα 40 (38-42 ας πούμε) και συν τα εφτά χρονάκια, φθάνουμε στα γρήγορα κοντά στα 45 (45-49…). 
Ε, αυτοί εκεί στο New York δηλαδή δεν γερνάνε ? Εμείς γιατί «ασπρίζουμε» από τα 25 μας ???
Ε ?? Για πείτε μου κύριε Σκηνοθέτα/Παραγωγέ/Σεναριογράφε/Make-Up Artist/Πιτσαδόρε ?????

Anyway, βλέπεται άνετα και όπως είπα έχει και κάποια πράγματα να σας δώσει για προβληματισμό. Α, έχει και Happy Ending !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις