The Descent


 Η Κάθοδος είναι ένα θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξης. Μια σπηλιά που γίνεται αντικείμενο εξερεύνησης για μια παρέα καταλήγει σε κάτι που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Η προσπάθεια για αναζήτηση αδρεναλίνης μετατρέπεται σε εφιάλτη χωρίς τελειωμό.

Το εσωτερικό της γης κρύβει πολλά παράδοξα τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Απόκρυφα μυστικά που έχουν μείνει μακριά από το φως της αλήθειας, κάνουν την εμφάνιση τους και σκορπίζουν τον τρόμο. Απολαύστε λοιπόν κάποια από αυτά.

1. The Descent 

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0435625/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2005

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.4 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=l5I1q4KhKNU

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του συζύγου και της κόρης της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, η Σάρα (Shauna Macdonald) αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι μαζί με κάποιες φίλες της. Μια απόδραση που θα τη βοηθήσει να ξεχάσει όσα δυσάρεστα συνέβησαν πριν από δώδεκα μήνες.

Η παρέα των έξι γυναικών θα βρεθεί στο σπήλαιο Μπόρχαμ με σκοπό να εξερευνήσουν τα κρυφά του περάσματα. Κατακόμβες και απροσπέλαστα τούνελ προσφέρονται για δράση και συγκινήσεις κάτι άλλωστε που αποτελούσε και επιθυμία της παρέας.

Η Μπεθ (Alex Reid), η Ρεμπέκα (Saskia Mulder), η Σαμ (MyAnna Buring), η Χόλυ (Nora-Jane Noone) και η Τζούνο (Natalie Jackson Mendoza) μαζί με τη Σάρα θα μαγευτούν από την φυσική ομορφιά του σπηλαίου και των διαδρομών του μέχρι τη στιγμή που μια κατολίσθηση βράχων θα ανατρέψει την πορεία τους.

Ο εγκλωβισμός τους θα αλλάξει τα σχέδια τους καθώς πρέπει να βρουν τρόπο να βγουν στην επιφάνεια προκειμένου να σωθούν. Οι προμήθειες λίγες αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Περίεργες σκιές ακολουθούν τα βήματα τους περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να επιτεθούν.

Πλάσματα που ζουν για πολλά χρόνια στα δύσβατα μονοπάτια του σπηλαίου μόλις αντιλήφθησαν την ανθρώπινη παρουσία. Η όρεξη τους μεγάλη και η γνώση του χώρου σύμμαχος τους στο ξέφρενο κυνηγητό που μόλις έχει αρχίσει. Μπορεί άραγε η παρέα να βρει την έξοδο; Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.

2. The Descent II

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1073105/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 6.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.9 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=yZAPCH4gKLU

 Η Σάρα (Shauna Macdonald) κατάφερε να βρει την έξοδο από το σπήλαιο Μπόρχαμ και πλέον ξεκουράζεται (με εμφανή σημάδια σύγχυσης από την περιπέτεια της..) σε νοσοκομείο της περιοχής. Ωστόσο ο εφιάλτης που έζησε δεν δείχνει να τελείωσε μιας και ο σερίφης της περιοχής Βάινς (Gavan O'Herlihy) την υποχρεώνει σε μια ακόμα κάθοδο, προκειμένου να βρουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που αναζητούνται.

Για ακόμα μια φορά τα στενά περάσματα του σπηλαίου θα αποτελέσουν οδηγό σε κάτι πολύ περισσότερο από ότι έχει προβλεφθεί. Η αναζήτηση πιθανών επιζώντων θα αποδειχθεί δρόμος χωρίς γυρισμό καθώς τα μυστικά που κρύβει ο σκοτεινός χώρος είναι μεγαλύτερα.

Όσο η μνήμη της Σάρα επανέρχεται, τόσο εικόνες από τα περίεργα πλάσματα που αντιμετώπισε έρχονται στην επιφάνεια. Μόνο που την πρώτη φορά ήταν τυχερή και κατόρθωσε να σωθεί. Θα μπορέσει να το πετύχει και τώρα ή η δίψα για σάρκα των πεινασμένων παραμορφωμένων "κατοίκων" του σπηλαίου θα ικανοποιηθεί;

Συμπέρασμα: Από τα θρίλερ που σίγουρα δεν αδιαφορείς. Η Κάθοδος σε αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο γιατί παρέχει ένα καλό πακέτο δράσης, αγωνίας και τρόμου.

Σκοτεινές περιοχές, βραχώδη και υπόγειες κατακόμβες που τρομοκρατούν και δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Πλάσματα που επιζητούν αίμα και δείχνουν να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα που δεν απογοητεύει.

Η πρώτη από τις δυο ταινίες έχει προβάδισμα λόγω της αρχικής σύλληψης της ιδέας ενώ η δεύτερη στην ουσία ακολουθεί την πεπατημένη. Δεν προσφέρει κάτι περισσότερο αλλά απλά συνεχίζει την ιστορία που γνωρίζουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις