9


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0472033/
Είδος Ταινίας : Animation
Έτος Παραγωγής : 2009



Υπόθεση

Ο «9» είναι μια πάνινη κούκλα που ζωντανεύει στο εργαστήριο ενός νεκρού επιστήμονα. Μικροκαμωμένος αλλά γεμάτος περιέργεια, προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί μιας και ο κόσμος έχει καταστραφεί. Κτίρια σε άθλια κατάσταση, ατμόσφαιρα αποπνιχτική και μια πελώρια μηχανή που αναζητά οτιδήποτε κινείται προκειμένου να το εξαφανίσει.

Η αναζήτηση του «9» για την αλήθεια οδηγεί και σε άλλες πανομοιότυπες κούκλες με διαφορετικά όμως νούμερα. Ο «1», ο «4» και οι υπόλοιποι μάχονται και εκείνοι να γλιτώσουν από τον όλεθρο. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας αλλά με κοινή θέληση για επιβίωση αρχίζουν έναν αγώνα απέναντι στα μηχανική κατασκευάσματα που ευθύνονται για την βιβλική καταστροφή της ανθρωπότητας.

Οι μικροί ήρωες αποτελούν την τελευταία ελπίδα. Ο «9» κατορθώνει να συσπειρώσει γύρω του τους υπόλοιπους πάνινους πολεμιστές σε μια μάχη που δείχνει χαμένη πριν καν ξεκινήσει. Η καρδιά του όμως κρύβει πολλά περισσότερα από ότι και ο ίδιος νομίζει. Χαρισματικός και πεισματάρης, θα αποδείξει μαζί με τους γενναίους φίλους του ότι όλα είναι δυνατά, ακόμα και όταν όλα δείχνουν το αντίθετο.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Shane Acker ενώ τις φωνές τους έχουν δανείσει σημαντικοί ηθοποιοί, ανάμεσα τους οι Christopher Plummer, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Σ. Ράιλι, Ελάιζα Γουντ και πολλοί άλλοι.

Θα ήταν παράβλεψη αν δεν ανέφερα ότι συμμετοχή στη δημιουργία της ταινία έχουν οι Τιμ Μπάρτον και Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ.

Τι μας άρεσε

-      Οι συμπαθητικοί χαρακτήρες που πλαισιώνουν την ταινία

-      Το μήνυμα θάρρους και μαχητικότητας μέχρι τελικής πτώσης που επιδιώκεται να περαστεί με έντεχνο τρόπο
-      Τα ψηφιακά εφέ που ικανοποιούν

Τι δεν μας άρεσε


-      Η κάπως κοινότυπη ιστορία με την καταστροφή της ανθρωπότητας από τα δικά της λάθη 
Βαθμολογία : 72%



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις