40 Days and 40 Nights

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0243736/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2002


Πλοκή / Ιστορία -> 6.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.8 /10



Από τι θα μπορούσε να απέχει ένας άνδρας για 40 ημέρες και 40 νύχτες;
α) Ποδόσφαιρο, β) Στοίχημα, γ) Γυναίκες. Δύσκολη απόφαση αφού και οι τρεις απολαύσεις δείχνουν αναντικατάστατες. Παρόλα αυτά, ο Ματ Σάλιβαν (Josh Hartnett) αποφασίζει να απαρνηθεί τη «γυναικεία συντροφιά» καθώς και όλα όσα σχετίζονται γύρω από αυτήν. Ο λόγος; Από ότι ισχυρίζεται, μόνο έτσι θα μπορέσει να απελευθερωθεί από την εξάρτηση που νιώθει για το άλλο φύλο αλλά και τον πρώην μεγάλο έρωτα του. Τη σεξοβόμβα Νικόλ (Vinessa Shaw).

Δύσκολο ίσως, ακατόρθωτο όχι! Ο Ματ βάζει μπρος το σχέδιο του ώστε να μπορέσει να βρει την γαλήνη που επιζητά. Οι πρώτες μέρες ήρεμες αλλά όσο περνάει ο καιρός η εξάρτηση του αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η προσπάθεια του γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν ερωτεύεται την Έρικα (Shannyn Sossamon) οπότε και πρέπει να συνδυάσει την αποχή από το σεξ με την φυσιολογική εξέλιξη της σχέσης του. Με λίγα λόγια, καλά κρασιά!

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Οι πειρασμοί πολλοί αλλά ο Ματ βράχος. Αντιστέκεται δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα την ώρα που φίλοι, συνάδελφοι και διάφοροι στοιχηματίζουν οτιδήποτε τους κατέβει στο κεφάλι υπέρ ή κατά. Είναι άραγε οι σαράντα μέρες πολλές για τον Ματ;

Συμπέρασμα : Το σεξ πουλάει και το ξέρουμε. Το αντι-σεξ όμως; Ρητορικό ερώτημα αφού κωμωδίες τέτοιου τύπου έχουν σταθερό κοινό και μάλιστα ενθουσιώδες.

Ο Josh Hartnett (Virgin Suicides, Pearl Harbor, Black Hawk Down) στον ρόλο ενός ήρωα των ημερών μας αφού δεσμεύεται να παραμείνει ανενεργός για 40 νύχτες. Και ερωτώ: «Είναι δυνατόν στις ημέρες μας να υπόσχεται κανείς κάτι τέτοιο

Καλά να πάθεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις