The Prestige


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0482571/
Είδος Ταινίας : Φαντασίας / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 8.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 8.1 / 10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=LC1n4HKQzlw

Λονδίνο, τέλη 19ου αιώνα, Η αλλαγή του αιώνα βρίσκει το Λονδίνο ταχέως μεταβαλλόμενο. Σε μια εποχή που οι μάγοι είναι είδωλα και διασημότητες, με την υψηλότερη δυνατή αίγλη, δυο νέοι μάγοι ξεκινούν για να χαράξουν τη δική τους πορεία προς τη δόξα. Ο λαμπερός, εκλεπτυσμένος Ρόμπερτ Αντζίερ είναι ένας ταλαντούχος διασκεδαστής ενώ ο απότομος και «απολίτιστος» Άλφρεντ Μπόρντεν είναι μια δημιουργική ιδιοφυΐα, που του λείπει όμως το στυλ και ο αέρας να αναδεικνύει τις μαγικές του ιδέες. Ξεκινούν την πορεία τους ως φίλοι και συνεργάτες αλλά και ως βοηθοί ενός μεγάλου δασκάλου ονομαζόμενου Κάτερ. Όταν όμως το μεγαλύτερο τους τρικ έχει μοιραία κατάληξη, γίνονται αιώνιοι εχθροί.

Ξεκινούν μια ατέρμονη σύγκρουση δυνάμεων και ικανοτήτων που μετασχηματίζεται σταδιακά σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση μαγικών τρικ και σε μια άπληστη δίψα να αποκαλύψουν ο καθένας τα μυστικά του αντιπάλου του. Καθώς οι δύο αξιόλογοι άνδρες αντιπαραβάλουν την τόλμη απέναντι στην επιθυμία, το θέαμα απέναντι στην επιστήμη και τη φιλοδοξία έναντι της φιλίας, οι συνέπειες είναι επικίνδυνες, θανάσιμες και παραπλανητικές. Με κάθε νέο κόλπο και σε κάθε καινούργια παράσταση, ο ανελέητος ανταγωνισμός τους μεγαλώνει ξεπερνώντας κάθε όριο. Χρησιμοποιώντας ακόμα και τις ακατέργαστες δυνάμεις του ηλεκτρισμού καθώς και την επιστημονική ευφυΐα του Νίκολα Τέσλα, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή αλλά και όλων των υπολοίπων.


Ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη. Πρώτο είναι η «Υπόσχεση»: ο ταχυδακτυλουργός επιδεικνύει στο κοινό κάτι απλό και συνηθισμένο. Δεύτερο, η «Ανατροπή»: ο ταχυδακτυλουργός επεμβαίνει με τις «εξαιρετικές» δυνάμεις του και μετατρέπει αυτό το απλό σε κάτι ασυνήθιστο। Και ενώ το κοινό πασχίζει να ανακαλύψει το μυστικό, ο ταχυδακτυλουργός περνά αμέσως στο τρίτο μέρος. Πρόκειται για την «Αυταπάτη», όπου τότε φροντίζει να επαναφέρει την κατάσταση στην αρχική της μορφή, να επανέλθει από το «κόλπο» στο status quo. Αρχικά το κοινό μένει άφωνο όμως αμέσως μετά ο ταχυδακτυλουργός εισπράττει την ικανοποίηση που δικαιούται από τα δυνατά χειροκροτήματα.

Συμπέρασμα : Πρόκειται για μια συνολικά εξαιρετική παραγωγή, πλούσια σε όλους τους τομείς, η οποία θα συνεπάρει το θεατή προσφέροντάς του μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, η οποία θα μείνει στη μνήμη του για αρκετό καιρό!

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Φαντομάς είπε…
Εξαιρετική ταινία και μία από τις πολυ αγαπημένες μου !!!

Η μοναδική ένσταση που έχω αγαπητέ Ιντιάνα Τζούν, αφορά την σχετικά χαμηλή βαθμολογία στην σκηνοθεσία, όπου κατά την άποψή μου ο Μέγας Christopher Nolan απλά παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας !

Δημοφιλείς αναρτήσεις