Nim's Island

 
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0410377/
Είδος Ταινίας : Οικογενειακή Περιπέτεια Φαντασίας

Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 8.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.8 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=-YDuFCSiu-U
                               
Η μικρή Nim, ζει με τον επιστήμονα πατέρα της, Jack Rusoe, σε ένα απομακρυσμένο και αχαρτογράφητο νησί κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό. 

Ο πατέρας της συνηθίζει να λείπει μακριά κάποιες ημέρες, ψάχνοντας με το σκάφος του ένα «αρχαίο» βακτήριο στους ωκεανούς και η μικρή πρωταγωνίστρια έχει ως μοναδική παρέα στο νησί τους καλούς της φίλους : το θαλάσσιο λιοντάρι Selkie, μία σαύρα ονόματι Freddie, την θαλάσσια χελώνα Chicca και τον Galileo τον πελεκάνο !

Όταν όμως ο πατέρας της δεν δίνει σημεία ζωής μετά από κάποιες ημέρες απουσίας του από το νησί, η μικρή Nim αποφασίζει να επικοινωνήσει με τον αγαπημένο της ήρωα των μυθιστορημάτων δράσης που διαβάζει, τον θρυλικό Alex Rover

Στην πραγματικότητα όμως επικοινωνεί με την Alexandra Rover, την συγγραφέα των μυθιστορημάτων, η οποία πάσχει από «αγοραφοβία» και είναι το εντελώς αντίθετο από τον ήρωα που παρουσιάζει στο κοινό της  !

Η Alexandra θέλει να βοηθήσει την μικρή της φίλη αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να νικήσει τους προσωπικούς της φόβους….

Παράλληλα, ένα κρουαζιερόπλοιο με «επίδοξους καταπατητές» εμφανίζεται στο νησί….

Συμπέρασμα : Μία πολύ ευχάριστη, απολύτως οικογενειακή, παραμυθένια ιστορία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Wendy Orr (Nims Island), με κεντρικό ήρωα ένα μικρό κορίτσι που ζει σε ένα πανέμορφο νησί και περνάει τις μέρες της με κάποια πολύ συμπαθητικά ζωάκια ! Πραγματικά ευχάριστη ταινία, με αρκετές μάλιστα στιγμές γέλιου και καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές !

ΥΓ - Η αλήθεια είναι ότι την συγκεκριμένη ταινία την (ψιλό) σνόμπαρα κάμποσο καιρό τώρα, αλλά τελικά την παρακολούθησα  πριν από λίγες ημέρες  με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις