Solomon Kane


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0970452/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Εποχής
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 5.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 5.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 5.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 5.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 5.7 / 10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=XSDZNHYLDOY

Ο Solomon Kane είναι ένας αδίστακτος μισθοφόρος καπετάνιος του 17ου αιώνα. Μαζί με τους άντρες του καταστρέφει χωρίς οίκτο ότι βρεθεί μπροστά του την περίοδο των διαδοχικών πολέμων της Αγγλίας σε όλες τις ηπείρους, με αποτέλεσμα η πορεία του να φτάνει μέχρι τη βόρεια Αφρική. Όμως, όταν ο Kane αποφασίζει να επιτεθεί σε ένα κοντινό κάστρο για να λεηλατήσει και να πάρει τους θησαυρούς, η αποστολή του θα αποβεί μοιραία.

Ένας-ένας οι άντρες του, εξουδετερώνονται από τα δαιμονικά πλάσματα μέχρι που ο ίδιος μένει μόνος απέναντι στον απεσταλμένο από τα βάθη της κόλασης Θεριστή του Διαβόλου, που διεκδικεί την διεφθαρμένη ψυχή το. Αν και κατορθώνει να δραπετεύσει, ξέρει ότι πρέπει τώρα για να λυτρωθεί να απαρνηθεί τη βία και να αφιερωθεί πλήρως σε μια ειρηνική και αγνή ζωή.

Η νέα του αντίληψη, εντούτοις, τίθεται γρήγορα υπό δοκιμή όταν «οργώνει» την Αγγλία η οποία ερημώνεται από τους διαβολικούς επιδρομείς που καθοδηγούνται από τον μασκοφόρο Overlord. Αφότου αποτυγχάνει να αποτρέψει ο Kane τη βάναυση σφαγή των Crowthorns, μιας πουριτανικής οικογένειας που ήταν φιλική μαζί του, ορκίζεται να βρει και να ελευθερώσει την υπόδουλη κόρη τους Meredith, ακόμα κι αν διακινδυνεύσει τη ψυχή του με το να επιστρέψει στην άσκηση ατελείωτης βίας. Η καθοριστική αναζήτησή του τον φέρνει τελικά πρόσωπο με πρόσωπο με τα θανάσιμα μυστικά της οικογένειάς του, όσο προσπαθεί να σώσει την Meredith και όλη την Αγγλία.

H ταινία είναι ενδιαφέρουσα και γρήγορη, χωρίς να κάνει τον θεατή να βαριέται, αλλά η διαδρομή του ήρωα προς την λύτρωση είναι τόσο προβλέψιμη, οι σεναριακές αυθαιρεσίες πολλές και το τελικό δίδαγμα τόσο αφελές που όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία (από τους ψίθυρους του Λαβκραφτ ως τη σκιά του που θυμίζει " Άρχοντα των Δακτυλιδιών ") εξανεμίζονται γρήγορα στην γοτθική ατμόσφαιρα της ταινίας.

Συμπέρασμα : Ο Solomon Kane περιμένει να λυτρωθεί. Εσείς θέλετε να τον ακολουθήσετε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις