21


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0478087/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 6.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.7 /10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ZRzZX2aN3I0

Ο Μπεν Κάμπελ (Jim Sturgess) είναι ένας από τους ευφυέστατους νεαρούς σπουδαστές του ΜΙΤ του πανεπιστημίου της Βοστώνης. Μεγάλο του όνειρο η υποτροφία που θα του εξασφαλίσει την είσοδο του στην Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, κάτι για το οποίο προσπαθεί σκληρά. Ωστόσο χρειάζεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να εξασφαλίσει δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης σε περίπτωση που κέρδιζε τη συγκεκριμένη υποτροφία. Και εδώ ξεκινούν όλα..

Ο καθηγητής Μίκι Ρόζα (Kevin Spacey) έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να περνάει τα σαβ/κα. Ηγείται μιας ομάδας φοιτητών η οποία ειδικεύεται στο μέτρημα φύλων που αφορά το πιο γνωστό παιχνίδι της τράπουλας, το blackjack. H Τζίλ, η Κιάνα, ο Φίσερ και ο Τσόι αποτελούν τα μέλη της ομάδας αυτής με την οποία ο Μπεν αποφασίζει να ενσωματωθεί προκειμένου να κερδίσει τα χρήματα που χρειάζεται.

Τα γρήγορα κέρδη και η εντυπωσιακή ζωή που υπόσχεται το Λας Βέγκας, δεν αργούν να συναρπάσουν τον νεαρό Μπεν που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς. Η αλλαγή της συμπεριφοράς του γίνεται εμφανής σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύει να χάσει όλα εκείνα για τα οποία μόχθησε. Στο χέρι του είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να φέρει τούμπα την κατάσταση. Θα τα καταφέρει;

Συμπέρασμα : Ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα διδακτική ταινία για τον τζόγο και την διαφθορά που μπορεί να προκαλέσει. Ο νεοπλουτισμός από τα τυχερά παιχνίδια και τα όσα υπόσχεται αποτελεί σήμα κατατεθέν στις μέρες μας και θα εξακολουθεί να υπάρχει όσο υπάρχουν επιρρεπείς άνθρωποι οι οποίοι επενδύουν όνειρα ζωής σε μια τράπουλα ή ένα "τυχερό" μηχάνημα.

Ο Kevin Spacey σε ακόμα μια λαμπρή εμφάνιση αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει καλά τη δουλειά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις