Let The Right One In (''Låt den rätte komma in'')


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1139797/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 7.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.3 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.5 / 10
Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10

Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sZJUgsZ56vQ

Στην πόλη Μπλάκεμπεργκ της Στοκχόλμης ζει ο Όσκαρ (Kåre Hedebrant) με τη μητέρα του. Παιδί χωρισμένων γονιών, εμφανίζει σημάδια εσωστρέφειας και προτιμά να περνά το χρόνο του κλεισμένος στον εαυτό του. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στο σχολείο μιας και γίνεται αποδέκτης πειραγμάτων από τους συμμαθητές του.

Ωστόσο τα πράγματα θα αλλάξουν όταν στη ζωή του μπει ένα περίεργο κορίτσι, η Έλι (Lina Leandersson). Η συναναστροφή του με τη νεαρή κοπέλα θα του αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο δίνοντας του την χαμένη αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα της κοπέλας.

Η δίψα της για αίμα αλλά και η σύνδεση της με μια σειρά από δολοφονίες που έχουν συνταράξει την ήσυχη πόλη θα προκαλέσουν ερωτηματικά στον Όσκαρ που θα πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση!

Συμπέρασμα : Ο σκηνοθέτης Tomas Alfredson μεταφέρει στη μικρή οθόνη ένα βιβλίο κάπως ιδιαίτερο..Το Let The Right One In είναι στην ουσία μια περίεργη ιστορία θρίλερ αλλά και αγάπης ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Η απλότητα με την οποία χειρίζεται τα αντικρουόμενα συναισθήματα έντασης, τρόμου αλλά και τρυφερότητας είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ταινία από την πρώτη σκηνή μέχρι και την τελευταία.

Αν δε με απατά η μνήμη μου, πρέπει να είναι η πρώτη σουηδική ταινία που έχω δει και την θεωρώ άξια αναφοράς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις