(500) Days of Summer


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1022603/
Είδος Ταινίας : Ρομαντική Κομεντί
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.2 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.1 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=PsD0NpFSADM

Ο Τομ (Joseph Gordon-Levitt) και η Σάμερ (Zooey Deschanel) είναι δυο διαφορετικοί χαρακτήρες που η μοίρα του έφερε κοντά. Ο Τομ, πιο συναισθηματικός, πιστεύει στην ύπαρξη του πραγματικού έρωτα τον οποίο και βρίσκει στο πρόσωπο της Σάμερ. Εκείνη, πιο συνεσταλμένη αλλά και απόμακρη, θεωρεί πως οι σχέσεις πληγώνουν και αφήνουν σημάδια.

Παρόλες τις αντιθέσεις τους, κατορθώνουν να βρουν ένα κώδικα επικοινωνίας και να περάσουν ένα σημαντικό διάστημα μαζί. Ωστόσο η έλλειψη χημείας μεταξύ τους δεν αργεί να εκδηλωθεί. Πρώτα η Σάμερ και έπειτα ο Τομ αντιλαμβάνονται ότι οι δρόμοι τους είναι διαφορετικοί και ο χωρισμός αναπόφευκτος.

Πλέον η ζωή του Τομ αλλάζει και πρέπει να βρει τη δύναμη να προχωρήσει। Οι σκέψεις και τα συναισθήματα του σε πρώτο πλάνο, καθώς και η προσπάθεια να συνθέσει τα σωστά κομμάτια του παζλ.
Τίποτα όμως δεν συμβαίνει αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος! “Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο..”

Συμπέρασμα : Ο σκηνοθέτης Marc Webb χρησιμοποιεί έξυπνα τα συναισθήματα των δύο πρωταγωνιστών με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια δυνατή ρομαντική ιστορία. Ο Τομ και η Σάμερ εκφράζουν δυο ανθρώπους με διαφορετικές αναζητήσεις και τρόπο αντίληψης της σχέσης.

Ο καθένας χρειάζεται τον χρόνο του προκειμένου να αντιληφθεί τι πραγματικά χρειάζεται και πως θα το αποκτήσει. Αυτήν ακριβώς την ιδέα πρεσβεύει ο Τομ και το συνειδητοποιεί την πιο κατάλληλη στιγμή. Πολύ καλή ταινία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις