Five Minutes of Heaven


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1238291/
Είδος Ταινίας : 2009
Έτος Παραγωγής : Δραματική

Πλοκή / Ιστορία -> 7.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=uZOE7HgvI3c

Ο Άλιστερ Λίτλ (Liam Neeson) είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης UVF η οποία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ιρλανδία. Τον Φεβρουάριο του 1975 ο Λίτλ, όντας μόλις 17 ετών, δολοφονεί ένα καθολικό παιδί, τον Τζίμι Γκρίφιν, στο όνομα των διαφορετικών θρησκευτικών-πολιτικών πεποιθήσεων που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στη χώρα.


Εικοσιπέντε χρόνια μετά ο Τζο Γκρίφιν (James Nesbitt), αδερφός του δολοφονηθέντος Τζίμι, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον άδικο χαμό του αδερφού του. Ο Άλιστερ έχει περάσει δώδεκα χρόνια στη φυλακή για το φόνο που διέπραξε και που συνεχίζει να στιγματίζει τη ζωή του. Οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι όταν ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι αποφασίζει, με τη συναίνεση τους, να κανονίσει μια συνάντηση προκειμένου να ξορκίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Η συγνώμη του Άλιστερ και η συγχώρεση που επιζητά από τον Τζο τους φέρνει μπροστά σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Οι δυο άνδρες προσπαθούν να κοιτάξουν μπροστά και να αφήσουν πίσω όσα τους χωρίζουν. Κάτι τέτοιο φαντάζει πραγματικά δύσκολο ωστόσο η επιθυμία τους να προχωρήσουν είναι μεγάλη. Η επικείμενη συνάντηση τους σε πρώτο πλάνο με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Συμπέρασμα : Σίγουρα πρόκειται για κινηματογραφικό αριστούργημα σκηνοθεσίας και ηθοποιίας. Ο Oliver Hirschbiegel κατορθώνει να περιγράψει με ανάγλυφο τρόπο τις αντίθετες πλευρές δυο κόσμων που παλεύουν να ξεπεράσουν ένα γεγονός που έχει βαθιά ριζώσει μέσα τους. Οι Liam Neeson και James Nesbitt αποδίδουν με πειστικό τρόπο τις δυο πλευρές του νομίσματος φανερώνοντας φόβους και σκέψεις που πηγάζουν σε συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Δυναμική ταινία που σίγουρα κερδίζει πόντους από την πλοκή της αλλά και τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις