Buried


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1462758/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.3 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 /10




Τι ξεχωρίζει μια καλή από μια πολύ καλή ταινία; Ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογήσει και να υποστηρίξει τη γνώμη του. Για τον υπογράφων, το τέλος συνήθως είναι όλα τα λεφτά! Και εδώ έχουμε μια όντως καλή περίπτωση!


Ας τολμήσουμε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του Πολ Κόνροϊ (Ryan Reynolds). Ξυπνάει κλεισμένος σε ένα μεγάλο ξύλινο κιβώτιο έχοντας τη συντροφιά ενός κινητού τηλεφώνου και ενός αναπτήρα. Βρίσκεται θαμμένος (εξού και ο τίτλος) κάποια μέτρα κάτω από τη γη, οι φωνές του δεν ακούγονται και ο εντοπισμός του είναι μάλλον αδύνατος. Τότε είναι που οι σκέψεις αρχίζουν να παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι στο μυαλό και να οδηγούν σε αδιέξοδο. Εκτός αν μπορέσεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να προσπαθήσεις να ξεδιαλύνεις ένα-ένα τα ερωτήματα.

Ο Πολ λοιπόν είναι οδηγός φορτηγού που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στο Ιράκ. Εκεί δέχεται μαζί με τους συναδέλφους του μια ξαφνική επίθεση από αγνώστους με αποτέλεσμα να βρεθεί στη δυσάρεστη αυτή θέση. Το ξαφνικό σοκ διαδέχεται η προσπάθεια να βάλει το μυαλό του σε τάξη και να σκεφτεί τι συνέβη. Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά είναι ένα είδος πρακτικής κάποιων Ιρακινών τρομοκρατών που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα σε βάρος Αμερικανών πολιτών, ως αντίποινα σε όσα έχουν υποστεί από την πολιτική της χώρας τους.

Η ζωή του κοστολογείται με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται για τον εντοπισμό του ενώ την ίδια στιγμή οι ανάσες του Πολ όλο και λιγοστεύουν. Πιστεύεται στα θαύματα; Γιατί μόνο με ένα τέτοιο μπορεί να αλλάξει η μοίρα του..

Συμπέρασμα: Μια ταινία γυρισμένη σε μια ξύλινη κάσα. Η απεγνωσμένη προσπάθεια ενός ανθρώπου να φέρει τούμπα τις πιθανότητες και να καταφέρει να επιζήσει. Τι να πρωτοσκεφτείς εκείνη τι στιγμή; Οικογένεια; Φίλους; Ο χρόνος είναι τόσο λίγος και οι σκέψεις σκεπάζουν κάθε τι λογικό.

Είναι από τις ταινίες που μένουν στο μυαλό για ένα και μοναδικό λόγο. Το τέλος! Και η αλήθεια είναι ότι μετά από το "The Mist" είχα αρκετό διάστημα να δω παρόμοιο ending. Απλά σε αφοπλίζει.

Ps: Ένα μπράβο στον Ryan Reynolds που αποφάσισε να αφήσει τον χώρο στον οποίο παραδοσιακά κινείται (ευχάριστες κωμωδίες) και να δοκιμάσει την τύχη του σε κάτι τελείως διαφορετικό που έχει σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις. Και τα κατάφερε μια χαρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις