Event Horizon


 Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0119081/
Είδος Ταινίας : Τρόμου / Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 1997

Πλοκή / Ιστορία -> 8.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.0 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.3 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 / 10 



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=OVlnER8SxfQ
Βρισκόμαστε στο έτος 2047. 

Το διασωστικό σκάφος “Lewis and Clarke” αναλαμβάνει την αποστολή να ερευνήσει το περίεργο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το αστροσκάφος “Event Horizon”, το οποίο στο παρθενικό του ταξίδι, εξαφανίστηκε για 7 χρόνια, προσπαθώντας να φέρει εις πέρας την αποστολή του να ερευνήσει τα όρια του ηλιακού συστήματος..

Μαζί με το εφταμελές πλήρωμα του σκάφους, ταξιδεύει και ο επιστήμων Δρ. Weir (Sam Neil),  σχεδιαστής του “Event Horizon”, που ενημερώνει το πλήρωμα για την νέα και πολύ προχωρημένη τεχνολογία που έφερε το πρώην εξαφανισμένο σκάφος, τον αντιδραστήρα βαρύτητας που δημιουργεί τεχνητά μαύρες τρύπες, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει σε αστρονομικές αποστάσεις.

Φθάνοντας στο χαμένο σκάφος, το μόνο που αντικρίζουν είναι σημάδια ολοκληρωτικής σφαγής και χάους, δίχως να έχουν την παραμικρή υποψία του τι συνέβη..

Ανατρέχοντας στο ημερολόγιο του σκάφους, έντρομοι θα ανακαλύψουν ότι το σκάφος δεν ταξίδεψε σε κάποιο σημείο του σύμπαντος όπως όριζε αρχικά το σχέδιο, αλλά πέρασε σε μια άλλη διάσταση, μία διάσταση τρόμου και του απόλυτου κακού…

Συμπέρασμα : Μία ταινία (διαστημικού) τρόμου με συμπαθητικές ερμηνείες (μην ξεχνάμε οτι έχουμε δει τον Sam Neil σε πολύ καλύτερους ρόλους..), που ασχολείται με τις ενδεχόμενες συνέπειες των μυστικών ερευνητικών προγραμμάτων, όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια της (υλικής-ψυχικής) υπόστασής του…

Μία σχετικά καλή ταινία, που «πήρε» ιδέες από άλλες παλαιότερες ταινίες (όχι απαραίτητα του είδους..), αλλά και πρόσφερε άλλες τόσες σε μεταγενέστερες παραγωγές.  Παραβλέποντας τα «κάπως-άσχημα-στο-μάτι-λόγω-ηλικίας» ειδικά εφέ, παρακολουθείται άνετα, προσφέροντας μάλιστα και τις απαραίτητες για ταινία τρόμου, σκηνές «πετάγματος» !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις