Tropic Thunder


Πληροφορίες για την Ταινία: http://www.imdb.com/title/tt0942385/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 6.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.3 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.4 /10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=-XHsmRVYU-A

Μια πολεμική υπερπαραγωγή της μεγάλης οθόνης αδυνατεί να ολοκληρωθεί αφού οι ηθοποιοί-star της είναι απείθαρχοι στη δουλειά τους. Τα γυρίσματα έχουν μείνει πίσω ενώ το budget έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όλα αυτά, σε συνάρτηση με την κατακραυγή των media, αναγκάζουν τους συντελεστές σε μια άκρως πρωτότυπη σκέψη. Τη συνέχιση των γυρισμάτων στη ζούγκλα της Νοτιοανατολικής Ασίας σε συνθήκες όμως πραγματικού πολέμου, αφού εκεί εδρεύει μια συμμορία λαθρεμπόρων η οποία δεν αστειεύεται. Μόνο μια μικρή λεπτομέρεια έχουν αποκρύψει από τους καλοπληρωμένους ηθοποιούς: Ότι το περιβάλλον είναι αληθινό!


Δεν θα αργήσει η στιγμή που οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν που βρίσκονται και θα πάψουν τα γελάκια. Η σύγκρουση με τους λαθρεμπόρους είναι αναπόφευκτη και οι σκηνές δράσης που έλειπαν από την ταινία ξεπηδούν από το πουθενά. Η εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι θα τους βοηθήσει να ξεδιπλώσουν τις πραγματικές τους αρετές και να αποδείξουν ότι όντως διαθέτουν τη στόφα του πολεμιστή.

Συμπέρασμα : Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας προσπαθήσουμε να λύσουμε την εξίσωση: Καλοί ηθοποιοί + Έξυπνο σενάριο = ?

Η απάντηση θα έπρεπε να είναι Καλή Ταινία αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνοντα. Έχοντας ως βασικούς ηθοποιούς τους Ben Stiller, Robert Downey Jack BlackJr, Matthew McConaughey, Tom Cruise κα, θα περίμενε κανείς ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα. Κι όμως, η Τροπική Καταιγίδα δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά.

Η σάτιρα που βγάζει αποτελεί στην ουσία ένα κράξιμο στις ταινίες εκείνες που δοξάζουν τον ήρωα-πολεμιστή που ΠΑΝΤΑ καταφέρνει να εξολοθρεύσει μυριάδες εχθρών. Χιούμορ υπάρχει αλλά όχι στον βαθμό που ίσως θα μπορούσε να παρουσιάσει, δείχνοντας μια σχετική έλλειψη εκμετάλλευσης του σεναρίου.
Συμπαθητική κωμωδία αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις