Cloverfield


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1060277/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Μυστηρίου / Sci-Fi
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.6 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.2 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=ufYF0f-zMgY
Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι φίλων για τον Ρομπ (Michael Stahl-David) που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα για να εργαστεί στην Ιαπωνία, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει όμορφα μια ήσυχη βραδιά στη Ν. Υόρκη. Ήσυχη είπα; Μάλλον εκ παραδρομής καθότι τα πράγματα θα πάρουν εντελώς διαφορετική τροπή.

Όσο το πάρτι συνεχίζεται μια τελείως διαφορετική εικόνα επικρατεί λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά. Εμβρόντητοι οι περαστικοί έρχονται αντιμέτωποι με ένα πλάσμα βγαλμένο από τη σφαίρα της φαντασίας! Η δύναμη του είναι τέτοια που η πόλη μοιάζει ανοχύρωτη και ανίσχυρη να του αντισταθεί. Κτίρια και αυτοκίνητα δέχονται πρωτοφανή επίθεση ενώ οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από πολίτες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φονική του μανία.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση αποτελεί κεντρικό θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα που σπεύδουν να ενημερώσουν τον κόσμο. Η εμφάνιση του στρατού αποτελεί λύτρωση για τον κόσμο αλλά σύντομα και αυτός τίθεται εκτός μάχης. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ορίων.

Ο Ρομπ είναι αναγκασμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να ξεφύγει. Σε κάθε στενό παραμονεύει ο κίνδυνος και η διαφυγή μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Ένα αίσθημα απόγνωσης που σύντομα θα αποτελέσει και πραγματικότητα.

Και όλα αυτά καταγεγραμμένα. Η live-camera αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Συμπέρασμα : Μια πόλη στο έλεος ενός πλάσματος που δείχνει έτοιμο να αφανίσει οτιδήποτε βρεθεί απέναντι του.. Σύννεφα σκόνης και συντρίμμια από θεόρατες πολυκατοικίες που πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ένας εχθρός ανίκητος ακόμα και από τις δυνάμεις του στρατού που μάταια προσπαθούν να του επιβληθούν.

Μια ταινία δράσης που σκοράρει από τη σέντρα. Η προσέγγιση των εφέ μοιάζει να έχει καταφέρει το σκοπό της αφού η εικόνα της καταστραμμένης Ν. Υόρκης είναι άκρως εντυπωσιακή! Χωρίς να έχει ίσως την προβολή που της άξιζε, το Cloverfield θα σας αφήσει με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Βλέπεται ευχάριστα και περισσότερες από 1 φορά!


ps: Η χρησιμοποίηση κινητής live-camera αποτελεί χαρακτηριστικό της ταινία. Έξυπνη σκέψη που έχουμε συναντήσει σε διάφορες παραγωγές με πολύ καλά αποτελέσματα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί φυσικά και το Rec, η παρουσίαση του οποίου θα ακολουθήσει προσεχώς. Αναμείνατε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις