[Rec]


Σκεφτείτε καλά προτού απαντήσετε στην εξής ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρακολουθήσατε μια πραγματικά τρομακτική ιστορία; Είστε έτοιμοι να απαντήσετε; Μην το κάνετε πριν δείτε το Rec!Ως οπαδός του ισπανικού κινηματογράφου (δεν το έχω κρύψει άλλωστε) δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη συγκεκριμένη σειρά ταινιών. Ένα έπος στην κατηγορία των θρίλερ με πλοκή η οποία σε κρατά σε συνεχή εγρήγορση και ανησυχία. Με ιδιαίτερη επιτυχία και διθυραμβικά σχόλια στον έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό Τύπο. Το αρχικά αργό tempo των πρώτων λεπτών σύντομα θα αλλάξει ρυθμό φανερώνοντας τις άγριες διαθέσεις των δημιουργών του. Η συνεχής ροή των γεγονότων και ο άκρατος φόβος που κρύβει το άγνωστο «κακό», προδιαθέτει τον θεατή για μια μάχη εκτός ελέγχου!

Με μια σκηνοθετική πανδαισία που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, το Rec κατορθώνει να σε πείσει ότι κάτι μοχθηρό υπάρχει που εξαπλώνεται αλλά κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς συμβαίνει! Η αίσθηση αυτή επαληθεύεται στο δεύτερο μέρος όπου εξηγούνται πολλά και κυρίως οι ρίζες του «κακού». Μια πλοκή που συναρπάζει όσο η ώρα περνάει οδηγώντας τους δείχτες αγωνίας στα ύψη!

Ετοιμαστείτε για κάτι που δεν φαίνεται, δεν εντοπίζεται και βρίσκεται παντού. Είναι τελικά ένας επικίνδυνος ιός ή κάτι πολύ περισσότερο; Τρέξτε και κρυφθείτε όπου θέλετε. Η «μολυσμένη» πολυκατοικία έχει πληθώρα διαδρόμων και διαμερισμάτων. Αυτό όμως που δεν έχει είναι έξοδο. Εκτός αν αποφασίσει «αυτό» να βγει!


1. [Rec]Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1038988/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=OeaUokzE9fI

Μια βραδιά σε ένα πυροσβεστικό σταθμό της Βαρκελώνης και όσα συμβαίνουν εκεί, αποτελεί το θέμα που πρέπει να καλύψει η δημοσιογράφος Άντζελα Βιδάλ (Manuela Velasco) μαζί με τον κάμεραμαν Πάμπλο (Pablo Rosso) για λογαριασμό ενός τοπικού σταθμού. To αρχικά ανιαρό ρεπορτάζ παίρνει ζωηρό ενδιαφέρον όταν ο σταθμός δέχεται μια κλήση από μια ηλικιωμένη γυναίκα και οι πυροσβέστες Μανού (Ferran Terraza) και Άλεξ (David Vert) σπεύδουν να βοηθήσουν. Στην αποστολή μετέχουν και οι δυο ρεπόρτερ προκειμένου να καταγράψουν live τον απεγκλωβισμό της στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει. Η νύχτα όμως κρύβει εκπλήξεις!

Η αποστολή ρουτίνας σύντομα θα μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη. Η πολυκατοικία κρύβει ένα μυστικό που η αποκάλυψη του θα αλλάξει τα πάντα. Μια θανάσιμη απειλή που αρχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σκορπίζοντας τον θάνατο σε όλους τους εμπλεκόμενους. Μια μάχη απέναντι σε εκείνους που αντιστέκονται και σε όσους αναζητούν λεία για να ικανοποιήσουν τη δίψα τους. Παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να επιβιώσουν! Ο εχθρός όμως δεν αστειεύεται και κατακτά όλο και περισσότερους..

Η στρατιωτική καραντίνα η οποία τίθεται σφραγίζει τις τύχες όλων όσων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πολυκατοικία. Οι πόρτες κλείνουν, τα όπλα κάνουν την εμφάνιση τους και κάθε σκέψη εξόδου δείχνει ουτοπική. Ότι βρίσκεται μέσα πρέπει να παραμείνει εκεί και να καταγραφθεί στην κάμερα. Για το καλό όλων!

2. [Rec] 2Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1245112/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.6 / 10
Τελική Βαθμολογία -> 7.5 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=G18Y-S8YrQ0

Η είσοδος του κτιρίου ανοίγει! Η σφραγισμένη πολυκατοικία, και τα όσα περίεργα συμβαίνουν σε αυτήν, πρέπει να ελεγχθούν και να αντιμετωπιστεί το κακό που κρύβει. Οι Τζεφέ (Óscar Zafra), Μάρτος (Alejandro Casaseca) και Λάρα (Ariel Casas) αποτελούν μια τριμελής ομάδα S.W.A.T. που μαζί με τον κάμεραμαν Ρόσο (Pablo Rosso) και τον ιατρό Δρ. Όουεν (Jonathan Mellor) εισέρχονται στα ενδότερα προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία που οδήγησε σε αυτό το μακελειό. Μια αιτία που Ο Δρ. Όουεν δείχνει να γνωρίζει κρύβοντας επιμελώς την πραγματική του ταυτότητα.

Δεν θα αργήσει η ώρα που όλα θα βγουν στην φορά. Η απόρρητη επιχείρηση πρέπει να ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε κόστος. Η αποκάλυψη ότι ο Δρ. Όουεν είναι απεσταλμένος του Βατικανού, ξαφνιάζει όλους και επιβεβαιώνει τη κρισιμότητα της κατάστασης. Προτεραιότητα αποτελεί η εύρεση του αίματος του κοριτσιού που προκάλεσε τον πανικό ώστε να παρασκευαστεί κάποιο αντίδοτο. Η δαιμονοληψία που εμφάνισε αποτελεί την πηγή του «κακού» και το Βατικανό είναι πεπεισμένο ότι στο αίμα της βρίσκεται η απάντηση.

Την ίδια στιγμή μια παρέα παιδιών βρίσκει τον τρόπο να εισχωρήσουν στην πολυκατοικία, ενώ μια παλιά γνώριμη κάνει ξανά την εμφάνιση της. Τι συνέβη άραγε στην Άντζελα Βιδάλ; Το «κακό» θέλει να βγει και υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Αν τα καταφέρει, ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

Συμπέρασμα : Αποκάλυψη τώρα! Ένα μείγμα δράσης, τρόμου και άκρατου μυστηρίου που εκτυλίσσεται στα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας στη Βαρκελώνη.

Τρομαχτικό περιβάλλον με ατμόσφαιρα που κόβει την ανάσα. Με απότομες και ξαφνικές σκηνές τρόμου που σε κερδίζουν, το Rec υπόσχεται να μη σας αφήσει σε ησυχία! Είναι πολλές οι φορές που θα τιναχτείτε αφού οι καταγραφή των επιθέσεων προκαλούν τις ενστικτώδη αντιδράσεις του θεατή. Θα κρυφοκοιτάξετε αρκετές φορές γύρω σας μήπως κάτι παραμονεύει. Η χρησιμοποίηση από τους δημιουργούς live camera υπόσχεται να σας απογειώσει προσφέροντας έντονες συγκινήσεις που μένουν χαραγμένες για καιρό.

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για δυο θαυμάσιες ταινίες στις οποίες υπερτερούν τα θετικά στοιχεία έναντι των αρνητικών. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο σενάριο αλλά το όλο story έχει πλοκή που όσο περνάει η ώρα ξεδιπλώνεται με τρόπο μαεστρικό. Ιδιαίτερα αναφορά πρέπει να γίνει στο φινάλε και των δύο ταινιών που σκοπίμως έχουν γυριστεί μέσω υπέρυθρων λήψεων με σκοπό τι άλλο από το να μας καθηλώσουν!

Παράλληλα μας προετοιμάζουν και για ένα τρίτο μέρος το οποίο αναμένεται το ίδιο συναρπαστικό.


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=REmQ3gHFPro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις