The Sanctum 3D


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0881320/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  8.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.8 / 10 



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=fith5M2XHEc
Κατά την διάρκεια της υποβρύχιας εξερεύνησης του τελευταίου ανεξερεύνητου μέρους στην Γη, στο σύστημα σπηλαίων του Esa-Ala στην Papua New Guinea, πέντε (5) άτομα θα παγιδευτούν μέσα σε αυτό όταν μία τροπική καταιγίδα θα κλείσει την μοναδική είσοδο του σπηλαίου !

Τα νερά ανεβαίνουν επικίνδυνα γρήγορα απειλώντας τους ενώ ο καθαρός αέρας στερεύει ! Αναγκαστικά πλέον, θα πρέπει να «τρέξουν» αν θέλουν να επιζήσουν και να ανακαλύψουν αν υπάρχει έξοδος !!!

Συμπέρασμα : Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία «Το Άδυτο» μας εισάγει στον χώρο της σπήλαιο-κατάδυσης και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αυτοδύτες. Γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου σε 3D, μας προσφέρει θεαματική δράση με απίστευτης ομορφιάς εικόνες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι «τεχνητές» και όχι πραγματικές (πολύ δύσκολο άλλωστε ελέω της δυσκολίας των λήψεων σε σπήλαιο..), αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενοχλεί καθόλου ! Η ιστορία αναπόφευκτα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά όπως είπα, δεν ενοχλεί καθόλου. Άλλωστε ξέρεις από πριν τι θα δεις !

Γεγονός πάντως είναι, ότι ο «Μίδας» του σύγχρονου κινηματογράφου James Cameron, με την τεχνογνωσία-τεχνολογία που διαθέτει πλέον από το εξαιρετικό Avatar, μπορεί και μετατρέπει ένα απλό φιλμ (που θα μπορούσε να είναι ακόμα και ντοκιμαντέρ του National Geographic) σε υπερθέαμα !

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για την αρτιότερη 3D ταινία που έχω παρακολουθήσει, σαφώς πιο πιστευτό και πιο «κοντά» στο μάτι από το φαντεζί Avatar με τον εικονικό του κόσμο.

Δείτε το ! Αξίζουν 100% τα 12€ του τρισδιάστατου εισιτηρίου !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις