Defying Gravity

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1319690/
Είδος : Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 / 10 



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=U8WaAyw_HYA
«Αψηφώντας την Βαρύτητα»

Βρισκόμαστε στο έτος 2052 και συγκεκριμένα παρακολουθούμε την προετοιμασία για το μεγαλύτερο «ταξίδι» εκτός Γης που έχει κάνει ποτέ ο άνθρωπος, μετά την επιτυχή (?) αποστολή στον Άρη.

Το 8μελές πλήρωμα του διαστημοπλοίου “Antares”, θα ταξιδέψει για έξι (6) χρόνια στους πλανήτες : Αφροδίτη, Άρη, Πλούτωνα… με σκοπό την συγκέντρωση νέων δειγμάτων και πληροφοριών για το σύμπαν.

Τα συνεχόμενα flash-back (τα βλέπουμε στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς -μόδα-κληρονομιά βλέπετε από το Lost..), μας παρουσιάζουν την προσωπικότητα καθενός από το πλήρωμα και μαθαίνουμε για παλαιότερα ειδύλλια μεταξύ τους, κατά την διάρκεια της 10ετούς εκπαίδευσής τους.

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, παρά τα όποια μικρά γεγονότα που «τροποποιούν» κάπως το πρόγραμμα αλλά και το πλήρωμα...

Μετά την επιτυχή εκτόξευση του σκάφους στο διάστημα και την εκκίνηση της αποστολής, το πλήρωμα αρχίζει και έχει παραισθήσεις, που στην αρχή μοιάζουν να προέρχονται από το λογικό άγχος για το άγνωστο ή για τον μεγάλο χρόνο παραμονής στο διάστημα, σύντομα όμως καταλαβαίνουν ότι οι παραισθήσεις αυτές αφορούν τις ενοχές που κρύβει ο κάθε ένας από αυτούς, για παλαιότερες «αμαρτίες» και καλά κρυμμένα μυστικά..

Tι τις προκαλεί όμως ? Ταξιδεύουν μόνοι τους ? Ποια είναι η πραγματική αποστολή ? Τι είναι το «Βήτα» ?

Συμπέρασμα : Μόλις 13 επεισόδια, για μια σειρά που δυστυχώς πάτωσε στην Αμερική (πολύ κακώς κατά την άποψή μου), και για αυτό και κόπηκε απότομα. Μάλιστα στην συνέντευξη τύπου του παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, αποκαλύφθηκε το τι ενδεχομένως θα γινόταν στο 2ο μέρος της σειράς, εάν αυτή συνεχιζόταν.

Κρίμα πάντως. Δεν μπορώ να πω ότι διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ή εξαιρετικής παρουσίασης – ηθοποιίας – εφέ, αλλά εμένα μου άρεσε, όπως άρεσε και σε πολλούς γνωστούς που επίσης την παρακολούθησαν.

Σίγουρα ανώτερη από κάτι άλλες πρόσφατες μπούρδες και πραγματικά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσετε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Φαντομάς είπε…
Σημειώσεις : Λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι με τις σειρές (εκτός από τα πολύ αγαπημένα μου “Battlestar Galactica” και “24”), και ειδικά τώρα που βλέποντας αρκετές από αυτές, διακρίνω μια «μανία» των Αμερικάνων για την δημιουργία νέων απίθανων ιστοριών που τα θυσιάζουν όλα για την τηλεθέαση στο καθημερινό prime time, αλλά θα πρέπει να αναφέρω κάτι.
Δεν μπορείτε να πείτε, υπάρχει τρελή ποιότητα και διαφορά ανάμεσα στις Αμερικάνικες σειρές και τις Ελληνικές. Απλά αναλογιστείτε τι παρακολουθούμε καθημερινά στην Ελληνική Trash TV και τι παρακολουθούν από την άλλη πλευρά του κόσμου.
Εμείς βλέπουμε «Μυστικά της Εδέμ, Η Ζωή της Άλλης, Κάτι Ψήνεται, Big Brother», αφήστε δε την Τούρκικη Επιδρομή με τα «Αγιάζια του Έρωτα», κτλ… Την ώρα που στην Αμερική έβλεπαν το Lost, το 24, το Flash Forward, κτλ. Ε, εντάξει, υπάρχει και ο Σκάι που μας δείχνει καθημερινά πώς να γίνουμε καλύτεροι εξιχνιαστές εγκλημάτων, αλλά 2-3 ώρες την ημέρα CSI-NCIS, πάει πολύ….
Μοναδική φωτεινή στιγμή (και όχι μόνο φέτος) είναι το εξαιρετικής παραγωγής, «Το Νησί». Ναι, αυτό αξίζει με τα χίλια. Πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα.
Θα μου πει κάποιος, ρε μεγάλε, ξέρεις τι budget έχουν αυτοί ? Δεν συμφωνώ, διότι υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα όπου η δημιουργικότητα και φαντασία κάποιων ατόμων με πενιχρά μέσα ή χρήματα, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι το εξαιρετικό (κατ’εμέ) Monsters με προϋπολογισμό μόλις 15.000 $. Θέλετε και ένα Ελληνικό παράδειγμα ? «Το Κακό». Ανεξάρτητα αν σας άρεσε ή όχι (πάντως γελάσατε σίγουρα σε κάποιες στιγμές), δεν μπορείτε να πείτε, ήταν πολύ καλή προσπάθεια και μάλιστα γυρισμένο με «φτωχά» μέσα (και κέτσαπ για αίμα)...
Κάτι πρέπει να γίνει…
Λοιπόν, Κανάλια, κόψτε αυτά τα απαισιουργήματα που βλέπουμε καθημερινά και βάλτε και καμιά ταινία της προκοπής για αρχή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις