The Pursuit of Happyness


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0454921/
Είδος Ταινίας : Κοινωνικό Δράμα
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 8.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 8.3 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=BCcjKsZsGAU

Το “Το Κυνήγι της Ευτυχίας” αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό συναισθημάτων που λίγες φορές έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε. Αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου που τολμά να αψηφά προκλήσεις και εμπόδια προκειμένουν να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ξεπεράσει προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα.

Ο Κρίς Γκάρντνερ (Will Smith) είναι ένας πωλητής που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Η οικονομική του κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη ενώ και η σχέση του με την γυναίκα του Λίντα (Thandie Newton) διέρχεται κρίση. Ο πεντάχρονος γιος τους Κρίστοφερ (Jaden Smith) και πραγματικός γιος του Will Smith(!), είναι αποδέκτης όλης αυτής της εικόνας που μόνο θετική δεν είναι.

Όταν η Λίντα αποφασίζει να εγκαταλείψει τον Κρίς και τον γιο τους τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Οι δυο τους αναγκάζονται να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Η ζωή τους αλλάζει προς το χειρότερο και οι αντοχές τους δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα. Η εξασφάλιση βασικών αγαθών όπως φαγητό, ύπνος, καθαριότητα, κτλ, προυποθέτουν καθημερινό αγώνα για τον Κρίς που αγωνίζεται σκληρά αδιαφορώντας για την προσωπική του περηφάνια. Μόνη του σκέψη ο γιος του.

Παράλληλα, απασχολείται και ως μαθητευόμενος χρηματιστής στην εταιρία Dean Witter για 6 μήνες άνευ αποδοχών, με σκοπό να καταφέρει να πείσει για τις ικανότητες του και να εξασφαλίσει μια μόνιμη εργασία. Ένας αγώνας απέναντι στο χρόνο και τα ανθρώπινα όρια έχει ξεκινήσει για τον Κρις. Όμως η δίψα για επιτυχία και η επιμονή για αυτήν είναι από μόνα τους κίνητρα ζωής.

Συμπέρασμα : Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ταινίες που περιγράφουν πραγματικά γεγονότα είναι εκείνες συνήθως που κερδίζουν και τις εντυπώσεις. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο θεατής ταυτίζεται περισσότερο με τον πρωταγωνιστή και τη προσωπική του ιστορία βλέποντας σε αυτόν, τον ίδιο του τον εαυτό. Με τον τρόπο αυτό ασυναίσθητα συμμετέχει και ο ίδιος επιθυμώντας διακαώς την ομαλή εξέλιξη και δικαίωση του δοκιμαζόμενου ήρωα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εδώ. Ο Will Smith ενσαρκώνει άριστα έναν άνθρωπο στον οποίο η ζωή του έχει φερθεί άσχημα. Τον δοκιμάζει καθημερινά και τον αναγκάζει να σκεφθεί, να προβληματιστεί, να κλάψει και να ταπεινωθεί προκειμένου να κερδίσει μια αξιοπρεπή ζωή για εκείνον και την οικογένεια του.

Ταινίες σαν και αυτή προσφέρουν σε ήθος και αποτελούν τροφή για σκέψη. Αρκεί να γίνει αντιληπτό ότι το κυνήγι και η απόκτηση της ευτυχίας είναι ένας συνεχής αγώνας που απαιτεί υπομονή και θέληση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις