Predators


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1424381/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1/10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8/10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2/10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.1/10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7/10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=igKKWJw88Kk

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι τεράστιος φαν των ταινιών της περιόδου 1985-1995, όπου κατά την γνώμη μου παρουσιάστηκαν οι καλύτερες ταινίες δράσης αλλά και κάποιες που δημιούργησαν από μόνες τους ένα νέο είδος ταινιών.

Μία από αυτές λοιπόν ήταν και «Ο Κυνηγός» (The Predator).
Από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες για πολλούς και διάφορους λόγους (ατμόσφαιρα, παρουσίαση κάτι εντελώς νέου, ο Arnie, κτλ..).
Έτσι λοιπόν όταν άκουσα για την παραγωγή μιας ταινίας με την ονομασία Predators, για την οποία μάλιστα λεγόταν στην αρχή ότι θα ήταν κάτι σαν remake (εκεί τρόμαξα λίγο…), μπήκα σε σκέψεις κατά πόσο θα ήταν «αντάξια» της 1ης  ή ακόμα και της 2ης ταινίας, η οποία όχι ότι δεν ήταν καλή, αλλά σίγουρα ήταν ένα κλίκ παρακάτω από την 1η (εδω να σημειώσω ότι θα ακολουθήσει αφιέρωμα στις δύο αυτές ταινίες αρκετά σύντομα..).
Βλέπετε είχα στο μυαλό μου το πρόσφατο (ελεεινό) παράδειγμα με τις «χωρίς σχόλιο» ταινίες «Alien Vs Predator»…………………….

Anyway, το στόρυ έχει ως εξής : Ένα γκρουπ ανθρώπων βρίσκεται ξαφνικά να «πέφτει» με αλεξίπτωτο από τον ουρανό σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση δίχως να γνωρίζουν πως βρέθηκαν εκεί. Αυτοί που κατάφεραν να επιζήσουν από την πτώση τους στην ζούγκλα, συγκεντρώνονται και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει..
Αν και υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις λόγω ότι είναι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, πολύ απλά γιατί ο ένας δεν εμπιστεύεται τον άλλον, προχωρούν μέσα στο τροπικό και πυκνό δάσος όντας ζωσμένοι με όπλα (μέχρι τα μπούνια που λέμε !). Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια περίεργα όντα τα οποία έχουν πολύ άγριες διαθέσεις !
Κάπου εκεί θα καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι αρκετά απλά, καθώς ανακαλύπτουν οτι πρόκειται για ένα μεγάλο κυνήγι και αυτοί είναι το «θήραμα» της υπόθεσης…

Σε αυτό το σημείο, για να μην αποκαλύψω περισσότερα πράγματα για τον χώρο διεξαγωγής του "αγώνα", θα αρκεστώ απλά σε μία εκπληκτική ατάκα του αρκετά καλού στον ρόλο του Adrien Brody (νομίζω είναι η 1η φορά που τον βλέπουμε σε ταινία δράσης !!!) : «Κάτι δεν πάει καλά. Ο Ήλιος δεν έχει αλλάξει θέση από τότε που ήρθαμε…». Ελπίζω αυτό να σας κίνησε την περιέργεια !!!!

Συμπέρασμα : Αρκετά πιστή στο ύφος της 1ης ταινίας (ακούγεται ακόμα και το πολύ γνωστό ambient sound effect με τα «τύμπανα»!), με αρκετό ενδιαφέρον και διαφορετική εξέλιξη απ’ ότι αρχικά περίμενα (ευτυχώς !). 
Παρακολουθείται (παν)άνετα από τους φαν του είδους, αλλά όχι και τόσο από τους ανατρεπτικούς και τους «ανεξάρτητους»….

Σημείωση : Άραγε οι παραγωγοί της ταινίας και οι υπεύθυνοι του casting όταν επέλεγαν τον Adrien Brody είχαν στο μυαλό τους ότι μοιάζει εκπληκτικά με τον Poncho (Richard Chaves) της 1ης ταινίας ή απλά έτυχε ???

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις