The Bank Job


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0200465/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 / 10



Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=twnd6onh5ec

O Terry (Jason Statham), οικογενειάρχης πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από δελεαστική πρόταση της παλιάς του φίλης και πρώην μοντέλου, Martine (Saffron Burrows). Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να πιάσει την καλή και να εξασφαλίσει το υπόλοιπο τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειας του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει εις πέρας μαζί με τους φίλους του ληστεία στις θυρίδες μιας τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Martine.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η καινούρια ταινία του αυστραλού Roger DonaldsonThe Recruit»), εκτυλίσσεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του '70 και φιλοδοξεί να ρίξει φως σε μια υπόθεση μυστήριο, που καλύφθηκε ελάχιστα από τον Τύπο μετά από παρέμβαση των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για μια περιπέτεια Βρετανικής παραγωγής, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ιστορίες που αναπτύσσονται παράλληλα και έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: τη ληστεία. Ο Donaldson συνθέτει ένα περίπλοκο σκηνικό δίνοντας μας σταδιακά μεγάλο αριθμό στοιχείων και εμπλέκοντας στην κύρια πλοκή πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, απαιτώντας έτσι την προσοχή του θεατή σε μόνιμη βάση. Παρόλα αυτά η ταινία δίνει την εντύπωση ότι κάτι λείπει από την σύνθεση, που παρά την περιπλοκότητά της κάποιες φορές γίνεται βαρετή.

Συμπέρασμα : Μια καλή περιπέτεια που συστήνω ανεπιφύλακτα να την δείτε και κατά την προσωπική μου άποψη Δευτέρα βράδυ, όπου συνήθως μετά από weekend και με την ελληνική τηλεόραση στο ναδίρ είναι ότι πρέπει για να γεμίζετε το βραδινό σας κενό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις