The International


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0963178/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.2 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=5mDi49Qj1xk

Η Διεθνής Επιχειρηματική Τράπεζα του Λουξεμβούργου (IBBC) είναι μια από τις μεγαλύτερες και οικονομικά πιο εύρωστες τράπεζες παγκοσμίως. Ωστόσο τα τελευταία δυο χρόνια έχει κινήσει τις υποψίες της Ιντερπόλ για παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές με το οργανωμένο έγκλημα. Ο πράκτορας της Ιντερπόλ Λούις Σάλιντζερ (Clive Owen) και η Βοηθός Εισαγγελέα Έλενορ Oυίτμαν (Naomi Watts) έχουν αναλάβει την έρευνα προκειμένου να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Μια σειρά από μυστικές συμφωνίες και δολοφονίες θα επιταχύνουν τις εξελίξεις και θα περιπλέψουν ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Οι δυο τους θα βρεθούν σε πραγματικά δύσκολη θέση και θα αντιληφθούν πως η προσπάθεια τους να αποκαλύψουν το διπλό ρόλο της IBBC ξεπερνά τις αρχικές τους εκτιμήσεις. Το ένα εμπόδιο διαδέχεται το άλλο και η άκρη του νήματος φαντάζει σενάριο ουτοπικό. Οι μέθοδοι και οι στρατηγικές που εφαρμόζει ο τραπεζικός κολοσσός του επιτρέπουν να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες του, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια εύρεσης της αλήθειας.

Κυβερνητικά στελέχη, μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες αποτελούν συμμάχους του τραπεζικού συστήματος αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυσκολία συγκέντρωσης ενοχοποιητικών στοιχείων για την IBBC. Μόνη λύση για τον αποφασιστικό Σάλιντζερ η απονομή δικαιοσύνης εκτός συστήματος!

Συμπέρασμα : Ο σκοτεινός ρόλος του τραπεζικού συστήματος και οι άκρες του σε όλα τα επίπεδα εξουσίας παρουσιάζονται με τρόπο σαφή αλλά και κυνικό. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι κινήσεις του κρύβουν σχέδια που δεν διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Ο σκοπός του σκηνοθέτη Tom Tykwer είναι να φανερώσει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την κρυφή ατζέντα των τραπεζιτών και ποια τα πραγματικά οφέλη από τις παράνομες δραστηριότητες που εφαρμόζουν.

Ο Clive Owen ενσαρκώνει με επιτυχία τον αδιάφθορο πράκτορα που μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο πολύ πιο πάνω από τις δυνάμεις του. Δείχνει να απολαμβάνει το ρόλο του Σάλιντζερ, κάτι άλλωστε που φανερώνεται από την έξοχη ερμηνεία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις