Whatever Works


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1178663/
Είδος Ταινίας : Ρομαντική Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 / 10



Οι Αθηναίοι στην αρχαία Ελλάδα συνήθιζαν να μαζεύονται στις πλατείες και στις αγορές μόνο και μόνο για να ακούσουν τους φιλόσοφους να κυρήττουν. Μέσα από το άκουσμα θεωριών αλλά και απολαυστικών διαλόγων, κατόρθωναν να κερδίσουν σε γνώση, αλλά και να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα. Ένας τέτοιος φιλόσοφος είναι και ο αιώνιος έφηβος, Woody Allen, ο οποίος σκηνοθετεί και παράλληλα πρωταγωνιστεί στην ταινία αυτή.

Ο Μπόρις λοιπόν, είναι ένας μεσήλικας ο οποίος κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται πως όλη η ζωή του είναι ένα λάθος! Το ’’χτύπημα’’ είναι τόσο σκληρό που αποφασίζει να αλλάξει τελείως τον τρόπο που ζει. Χωρίζει, μετακομίζει και απλά διδάσκει σκάκι προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην. Πάνω που όλα δείχνουν να έχουν βρει το δρόμο τους, υποχρεώνεται να φιλοξενήσει μια νεαρή κοπέλα η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετος χαρακτήρας με τον ίδιο. Ο παράξενος και ιδιόρρυθμος Μπόρις γοητεύεται από την Μέλοντι (Evan Rachel Wood) ώστε σε ελάχιστο χρόνο αποφασίζει να την παντρευτεί.

Ο ερχομός της μητέρας της Μέλοντι και η εμφάνιση ενός γοητευτικού άνδρα που θα επιδιώξει να την κερδίσει, θα άλλαξουν άρδην τα γεγονότα. Αυτό που δεν θα αλλάξει όμως είναι η πίστη του Μπόρις στην φράση που, κατά τον ίδιο, σημαδεύει τη ζωή όλων μας, ’’ Whatever Works ’’ ή αλλιώς ’’ Ότι Κάτσει ’’!

Συμπέρασμα : Ένας αντιδραστικός, ειρωνικός και φλύαρος χαρακτήρας που αντιλαμβάνεται τη ζωή με τρόπο που προκαλεί απορία στους γύρω του. Ο Μπόρις αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που αδυνατούν να πάρουν τη ζωή στα σοβαρά αποφεύγοντας τη χρήση στερεότυπων και κανόνων. Είναι ένας φιλόσοφος της αταξίας που με σαρκαστικό και κυνικό τρόπο μας προκαλεί να προσέξουμε και να θεμελιώσουμε τις απόψεις του. Δε χάνουμε να τον ακούσουμε..

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Ανεξάρτητος είπε…
Woody kicks ass my friend!

Δημοφιλείς αναρτήσεις