Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

The Wolfman (Unrated Edition)

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0780653/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 /10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.8/10
Εξέλιξη / Φινάλε ->6.7 /10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.5 /10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.8/10

Τελική Βαθμολογία -> 7.8 /10

Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ZPieOzIA7NM

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ευγενής ηθοποιός Lawrence Talbot, αναγκάζεται να επιστρέψει εσπευσμένα στην γενέτειρά του, μετά από την ειδοποίηση που λαμβάνει από την αρραβωνιαστικιά του αδερφού του Ben, για την περίεργη εξαφάνιση του δεύτερου. Με την εύρεση του σχεδόν διαμελισμένου πτώματος του Ben, όλο το χωριό ξαφνικά μιλάει για έναν δαίμονα που επέστρεψε. Ο Lawrence θα παραμερίσει για λίγο την καριέρα του με μοναδική σκέψη πια να βρει τι συνέβη στον αδελφό του. Εκτός όμως της δυσπιστίας του χωριού στο πρόσωπό του, λόγω της φήμης ότι η οικογένεια του είχε πάρε-δώσε με τους τσιγγάνους, θα επιστρέψουν  στο μυαλό του και οι μνήμες από τον χαμό της μητέρας του και τον «περίεργο» διωγμό του από τον πατέρα του, όταν εκείνος ήταν παιδί..

Μπορώ να γράψω πολλά για την ανάλυση της ιστορίας, αλλά νομίζω προτιμότερο είναι να την ξετυλίξετε εσείς σιγά-σιγά βλέποντας αύτη την σχεδόν δίωρη και πολύ ατμοσφαιρική ταινία !

Αν και χιλιο-ειπωμένη η ιστορία με τον Λυκάνθρωπο, εξακολουθεί να γοητεύει, μιας που συνήθως τα studios την παντρεύουν με μία άλλη παράπλευρη ιστορία, συνήθως ερωτική-αισθηματική, για να γεμίσει τα όποια κενά υπάρχουν.

Συμπέρασμα :  Ενδιαφέρουσα λοιπόν ταινία μυστηρίου εποχής, με απίστευτες εικόνες από την πολύ ομιχλώδη Αγγλική Γη, με αρκετές πολύ βίαιες σκηνές και πολύ αίμα (πιθανότατα για αυτό να «ευθύνεται» η έκδοση που είδα, η οποία ήταν η unrated…) και δυστυχώς ένα σχεδόν προβλέψιμο φινάλε.. Παρόλα αυτά, παραμένει «άνετη» στην θέαση της και αυτό οφείλεται στα πολύ υψηλά production values που έβαλε η εταιρία παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: