30 Days Of Night


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0389722/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 6.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7 / 10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ao07d8seX1g

Στην πόλη Μπάροου της Αλάσκας, το κρύο και η παγωνιά είναι κάτι το συνηθισμένο. Οι κάτοικοι έχουν μάθει να αντέχουν στις σκληρές καιρικές συνθήκες και να προσαρμόζονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχει ωστόσο μια περίοδος 30 ημερών όπου η νύχτα σκεπάζει ολότελα την πόλη, μέχρις ότου ο ήλιος να κάνει ξανά την εμφάνιση του. Η περίοδος αυτή είναι η δυσκολότερη για όλους και αποτελεί μια δοκιμασία για την πόλη και τις αντοχές της.

Την περίοδο αυτή μια σειρά από θανάτους θα προκαλέσουν τρόμο στους κατοίκους! Ο σερίφης της πόλης Έμπεν (Josh Hartnett) αναλαμβάνει να προστατέψει τους επιζήσαντες και ταυτόχρονα να διελευκάνει τα εγκλήματα. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα έρθει αντιμέτωπος με τους υπαίτιους των φρικιαστικών αυτών εγκλημάτων. Με την διαφορά ότι οι δολοφόνοι είναι κάτι ’’διαφορετικό’’ από αυτό που περίμενε! Άνθρωποι - βαμπίρ που τρέφονται με την ανθρώπινη σάρκα. Μπορούν να αντέξουν 30 μέρες;

Συμπέρασμα : Ανελέητο κυνηγητό στα παγωμένα και αφιλόξενα εδάφη της Αλάσκας ανάμεσα σε ανθρώπους και πεινασμένα βαμπίρ! Σκηνές δράσης και αγωνίας που δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο σε καμία περίπτωση. Ένας αγώνας επιβίωσης απέναντι σε κάτι υπερφυσικό που πολλές φορές έχουμε συναντήσει σε παρόμοιες ταινίες.

Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το σωστό πάντρεμα σεναρίου και περιβάλλοντος. Υπάρχει καλύτερη περιοχή από την Αλάσκα για μια ταινία που βασικό της χαρακτηριστικό είναι η ατελείωτη δράση; Τυχαίο; Δε νομίζω!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Συμφωνώ απόλυτα με την παρουσίαση-ανάλυση της ταινίας.
Πρόκειται για ταινία η οποία θα σε κάνει να "πεταχτείς" κάποιες φορές από την θέση σου.
Λογικό διότι τα εν λόγω βαμπίρ δεν είναι συνηθισμένα. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτεθούν ως όχλος πάνω στο όπλο του πρωταγωνιστή απλά και μόνο για να σκοτωθούν προκειμένου να γυριστεί μία σκηνή δράσης με αποτέλεσμα τα αμέτρητα πτώματα.
Τα βαμπίρ αυτά είναι τόσο έξυπνα όσο ένας άνθρωπος!! Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα θύματά τους.
Για να μην κουράζω, προτείνω ανεπιφύλακτα την ταινία στους λάτρεις του είδους.
Αν είχε και καλύτερο τέλος όλα θα ήταν άψογα. Όταν με το καλό δείτε την ταινία και φτάσετε στο τέλος θα καταλάβετε τι εννοώ....

Δημοφιλείς αναρτήσεις