Pride And Glory


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0482572/
Είδος Ταινίας : 2008
Έτος Παραγωγής : Αστυνομικό / Κοινωνικό Δράμα

Πλοκή / Ιστορία -> 7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 / 10



Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=A2Qu80hRoh4
Στη Νέα Υόρκη η ζωή ενός αστυνομικού είναι δύσκολη και σκληρή. Η οικονομική στενότητα είναι μεγάλη και αυτό αναγκάζει πολλές φορές κάποιους να επιλέξουν τον εύκολο δρόμο. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Τζίμμι Έγκαν (Colin Farrell) ο οποίος είναι για τα καλά μπλεγμένος σε μια υπόθεση εμπόρου ναρκωτικών η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων αστυνομικών κατά την διάρκεια εφόδου αυτών.

Ο Τζίμμι είναι μέλος (γαμπρός) μιας πολύ δεμένης οικογένειας η οποία μετρά άλλα τρια στελέχη που ανήκουν στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Τον Ρεϊ Τίρνεϊ (Edward Norton), τον αδερφό του Φράνκι Τίρνεϊ Τζιούνιορ (Noah Emmerich) και τον πατέρα της οικογένειας Φράνκι Τίρνεϊ (Jon Voight).

Ο ντετέκτιβ Ρεϊ αναλαμβάνει την διελεύκανση της υπόθεσης με σκοπό την εύρεση της αλήθειας. Μεθοδικός στη δουλειά του, δεν αργεί να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τον άδικο θάνατο των τεσσάρων αστυνομικών. Οι αποδείξεις είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Η διαφθορά ορισμένων αστυνομικών και ο σκοτεινός ρόλος του Τζίμμι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο. Η αλήθεια θα τον συγκλονίσει, αλλά αυτό που θα τον σοκάρει ακόμα περισσότερο είναι αποκάλυψη όλων όσων έχουν πραγματικά εμπλακεί στην υπόθεση!

Η σύγκρουση με την οικογένεια του είναι αναπόφευκτη. Η θέση στην οποία βρίσκεται είναι δύσκολη και μοναχική. Ο Ρεϊ ακροβατεί ανάμεσα στο αστυνομικό καθήκον και την προστασία της οικογένειας του. Η επιλογή δύσκολη αλλά ο δρόμος ένας και μοναδικός.

Συμπέρασμα : Μια ταινία που δίνει έμφαση στην εσωτερική σύγκρουση του ανθρώπου. Το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο αναμετρώνται στην ψυχή ενός τίμιου αστυνομικού, που το μόνο που επιθυμεί είναι η απόδοση της δικαιοσύνης. Η διαφθορά των ανθρώπων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο που βρίσκει συνεχώς όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Αποφάσεις και συμπεριφορές που έρχονται σε σύγκρουση με την διαφύλαξη της ακεραιότητας της οικογενειακής εστίας.

Οι Edward Norton και Colin Farrell είναι πειστικοί στο ρόλο τους, μεταφράζοντας τις δύο αντίθετες σκέψεις και νοοτροπίες. Επίσης η παρουσία του Jon Voight σημαντική στο ρόλο του πατέρα που προσπαθεί να προστατέψει την οικογένεια του, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε κόστος.

Μια πολύ καλή ταινία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις