Irreversible

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0290673/
Είδος Ταινίας : Κοινωνικό Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2002

Πλοκή / Ιστορία -> 5.5 /10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7 /10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7 /10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6 /10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8 /10
Τελική Βαθμολογία -> 6.7 /10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OU-ZOHeWLkU

Η αλήθεια είναι πως όταν συνάντησα ένα φίλο μου και μου είπε πως έφυγε στη μέση της ταινίας παραξενεύτηκα...δεν είναι απ΄αυτούς...
Η φήμη βέβαια της σκηνής του βιασμού και του πυροσβεστήρα είχε ήδη κυκλοφορήσει...


Εννοείται ότι δεν πτοήθηκα και μερικές μέρες αργότερα βγήκα απο το σινεμά ευχαριστημένος. Όπως και να είχε πρωταγωνιστούσε η Μπελούτσι!
Το story απλό...ο καβγάς ανάμεσα σε ένα ζευγάρι στη διάρκεια ενός πάρτυ οδηγεί σε ένα τραγικό συμβάν, με την κοπέλα φρικτά κακοποιημένη και τον άντρα της να εκδικείται με το ίδιο νόμισμα...

Μια σκληρή ταινία χαμηλού σχετικά budget με clues τη σκηνοθεσία (η ιστορία εκτυλίσσεται από το τέλος προς την αρχή), την παραστατική καταγραφή ενός βιασμού στην υπόγεια διάβαση ενός ghetto του Παρισιού και τις εν γένει βίαιες σκηνές που μπορεί να «ανακατέψουν» μερικούς ανυποψίαστους.

Πολύ καλός στο ρόλο του ο Κασέλ, πάντα όμορφη η Μπελούτσι και το αποτέλεσμα μια ταινία που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

P.S. Προσέξτε πόση σημασία μπορεί να έχουν μερικά δευτερόλεπτα στην εξέλιξη των γεγονότων...

Σχόλια

Την είδα σε έναν γεμάτο ασφυκτικά κινηματογράφο στο Λονδίνο. Όταν έφτασα στην αίθουσα οι μόνες θέσεις που υπήρχαν ήταν οι τέρμα μπροστά. Φαντάσου τις συγκεκριμένες σκηνές τις ταινίας από τόσο κοντινή απόσταση. Ήταν πραγματική εμπειρία. Νομίζω πως λίγο την ρίχνεις με το 6.7.
Καλή συνέχεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις