Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Splice


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1017460/
Είδος Ταινίας : Επιστημονικής Φαντασίας / Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 5.9 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.4 / 10Ο Κλάιβ και η Έλσα είναι νέοι, έξυπνοι και φιλόδοξοι। Το νέο είδος ζώου που δημιούργησαν τους έχει κάνει διάσημους στον επιστημονικό κόσμο. Χωρίς να έχουν την έγκριση της φαρμακευτικής εταιρίας που τους χρηματοδοτεί, προσθέτουν ανθρώπινο DNA στο υβρίδιο που δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ξεπερνά κάθε φαντασία. Ένα θηλυκό υβρίδιο, ανθρώπου και ζώου, που θεωρούν πως αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Νομίζουν πως δημιούργησαν τον τέλειο οργανισμό, μέχρι τη στιγμή που το πείραμα τους μεταμορφώνεται σε απειλή για όλη την ανθρωπότητα.

H ταινία φιλοδοξεί όχι απλά να σε τρομάξει αλλά και να γεννήσει εύλογα ερωτηματικά για την επιστημονική ηθική και τα όρια της ανθρώπινης περιέργειας. Όμως, εκεί που θα μπορούσε να γίνει ένα ικανοποιητικό θρίλερ, το παίρνει η κατιούσα. Ιδιαίτερα από την στιγμή που το παραμορφωμένο παιδί αναπτύσσεται σχεδόν σε μια κανονική –εντυπωσιακή- γυναίκα και παράλληλα αποκαλύπτεται ένα μυστικό που ανατρέπει τις ισορροπίες, η κατάσταση… εκτροχιάζεται. Και είναι δυστυχώς αυτό το τελευταίο 20λεπτο με τις αχρείαστες ευκολίες και 1-2 απωθητικές (χωρίς λόγο σκηνές) που προσγειώνει το φιλμ του ταλαντούχου Νατάλι και δεν του χαρίζει την ολοκλήρωση που άρμοζε σε αυτή την έξυπνη σεναριακή ιδέα.

Συμπέρασμα : Εάν είστε fan αυτού του είδους ταινιών, είναι μια ακόμη ταινία που θα προστεθεί στην συλλογή σας. Εαν δεν βλέπετε τέτοιες ταινίες, τότε στην kinimatosfaira μπορείτε να βρείτε ποια ταινία είστε σε διάθεση να δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: