The Sorcerer's Apprentice


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0963966/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.3 / 10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=v2uV0_1C4UM

Από τη Βρετανία του 8ου αιώνα μέχρι τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, παράλληλα με τον κόσμο των φυσικών νόμων υπάρχει ένας εξίσου ισχυρός, εκείνος της μαγείας. Αυτόν ακριβώς τον άγνωστο στους πολλούς κόσμο θα γνωρίσει ο Dave (Jay Baruchel), ένας nerd φοιτητής του NYU, όταν βρεθεί τυχαία μπλεγμένος στην προαιώνια διαμάχη δύο πανίσχυρων μάγων, του Balthazar (Nicolas Cage) και του Horvath (Alfred Molina).

Στο πρόσωπο του Dave, ο Balthazar πιστεύει πως βρήκε επιτέλους εκείνον το μάγο που ο θρύλος θέλει να νικάει την (κακιά μάγισσα) Morgana, της οποίας το πνεύμα έχει εισβάλει στο σώμα της Veronica (Monica Bellucci), άλλοτε αγαπημένης του Balthazar. Μόνο που για να γίνει ο Dave κανονικός μάγος πρέπει να περάσει από εντατική εκπαίδευση και φυσικά να γλιτώσει από τη θανάσιμη απειλή του Horvath. Και μέσα σε όλα, ο πιτσιρικάς είναι σφόδρα ερωτευμένος με την πανέμορφη συμφοιτήτρια Becky (Teresa Palmer), η οποία φυσικά δεν έχει ιδέα για τον παραπάνω χαμό.


Ο 'Υποψήφιος Μάγος' είναι μία παραγωγή της Disney που μπλέκει υποχρεωτικά την φασαριόζικη περιπέτεια με το αγαθιάρικο ρομάντζο, μία δοκιμασμένη συνταγή που για πολλούς δεν τους χαλάει αλλά τους περισσοτέρους του αφήνει αδιάφορους.

Συμπέρασμα : Αποδεχόμενοι τις συμβάσεις του είδους και με την ανάλογη χαλαρή διάθεση η ταινία εμπίπτει στην αχανή κατηγορία ταινιών που βλέπονται και κατόπιν λησμονούνται με την ίδια ακριβώς ευκολία. Στα υπέρ του είναι ότι δεν προσπαθεί να υποκριθεί κάτι που δεν είναι, αφήνοντας από εκεί και πέρα τον θεατή να κρίνει αν και κατά πόσο τον ενδιαφέρει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις