The Ghost Writer


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1139328/ 
Είδος Ταινίας :Πολιτικό Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 8.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.9 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.8/ 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 8.3 /10



Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=L_AerBW0EcI

Οι ταινίες με ίντριγκες και δολοπλοκίες πάντα με συνάρπαζαν. Ειδικά μάλιστα οι καλογραμμένες  που έχουν πραγματικά καλή ανάλυση της ιστορίας και ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Στο Ghost Writer του Ρομάν Πολάνσκι (κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος The Ghost του Robert Harris, η υπόθεση αφορά έναν νεαρό δημοσιογράφο και αόρατο συγγραφέα (εξ’ ου και ο τίτλος..) ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της συγγραφής της αυτοβιογραφίας του πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας  Adam Lang.  Έχοντας πολιτική καριέρα ετών στην Αγγλία, ο Adam Lang αποσύρεται σε ένα απομακρυσμένο αλλά πολύ καλά προστατευμένο (γιατί ?) νησί των ΗΠΑ όπου και ζει πλουσιοπάροχα. Ο Ghost (στην ουσία δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομα του χαρακτήρα του, παρά μόνο την ιδιότητά του..) με ένα πολύ καλό συμβόλαιο στην τσέπη αλλά και τις προοπτικές που θα έχει μετά την ολοκλήρωση του έργου, πηγαίνει να συναντήσει τον πολιτικό, μαθαίνοντας όμως στην πορεία ότι ο προκάτοχός του «αυτοκτόνησε» λίγο πριν ολοκληρώσει το περιβόητο βιβλίο…

Κάπου σε αυτό το σημείο του μπαίνουν και οι πρώτοι ψύλλοι στα αυτιά και αρχίζει να αναλύει λίγο παραπάνω τα δεδομένα που έχει στα χέρια του, ανακαλύπτοντας παράλληλα και κάποια άλλα (πάρα πολύ σημαντικά) πράγματα, που όμως δεν θα τα αναφέρω για ευνόητους λόγους… Άλλωστε σκοπός είναι να την δείτε την ταινία και όχι να σας την πω εγώ !

Συμπέρασμα : Σαν κλασσική ταινία του Πολάνσκι, οι ρυθμοί μόνο γρήγοροι δεν είναι και σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια της ταινίας (κάτι παραπάνω από δύο ώρες) ίσως να κουράζουν λίγο τον μη-εξοικιωμένο (με το είδος) θεατή. Όμως στην συγκεκριμένη ταινία αυτό κρίνεται μάλλον απαραίτητο, ώστε να αφομοιωθούν από τον θεατή καλύτερα τα δεδομένα της υπόθεσης. Εξαιρετική φωτογραφία, μαεστρική σκηνοθεσία από έναν μαιτρ του είδους και πολύ καλή (για πολλοστή φορά) η ερμηνεία του Ewan McGregor (κατά την άποψη μου ίσως ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του, τελεία και παύλα..).
Πάντως για να την εκτιμήσετε, πριν την δείτε, καλό θα ήταν να είστε…. ξεκούραστοι !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις