Daybreakers


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0433362/
Είδος Ταινίας : Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 4.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 4.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 4.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 5.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 4.9 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=l6XSLr23-1g

Έτος 2019. Ένας μυστηριώδης ιός έχει καταλάβει την Γη μετατρέποντας την πλειοψηφία των ανθρώπων σε βαμπίρ. Το ανθρώπινο είδος θεωρείται κατώτερο και αναλώσιμο ενώ βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο εξάλειψης, αφού το αίμα του αποτελεί ιδανική τροφή για τους βρικόλακες. Όλα εξαρτώνται από τον Έντ Ντάλτον, έναν επιστημονικό ερευνητή-βαμπίρ, ο οποίος αρνείται να τραφεί με ανθρώπινο αίμα και προσπαθεί να τελειοποιήσει ένα υποκατάστατό του, προκειμένου να συντηρούνται οι βρικόλακες αλλά και να σωθούν οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνθρωποι. Πλέον ο Εντ θα πρέπει να παλέψει με το είδος του, σε μία μοιραία μάχη που θα καθορίσει την μοίρα τού ανθρώπινου γένους...

Οι αδερφοί Spierig, θέλοντας να δώσουν μια νεκρική διάσταση στον κόσμο των βρικολάκων, επιλέγουν την οδό μιας μεταλλικής φωτογραφίας με ως επί το πλείστον κρύα χρώματα. Ωστόσο, όταν ο ήρωας μας περνά στον έξω κόσμο, εκείνο των ανθρώπων, δεν εξηγούν στον θεατή για ποιο λόγο ο ήρωας μας έχει 'φαγωθεί' να γίνει άνθρωπος, επιλέγοντας μια χρωματικά αδιάφορη αποτύπωση του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι, όταν τίθεται ζήτημα σύγκρισης μεταξύ αυτών των δύο κόσμων, ο στυλιζαρισμένος κόσμος των βρικολάκων κατατροπώνει τον ουδέτερο κόσμο των ανθρώπων.

Συμπέρασμα : Ευγενείς οι προθέσεις των δημιουργών να πλάσουν μία σκεπτόμενη περιπέτεια τρόμου και το αποτέλεσμα, για να μην γινόμαστε άδικοι, παρακολουθείται με ένα σχετικό ενδιαφέρον. Ωστόσο τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ...πισινούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις