The Last Winter

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0454864/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 7.3 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7 / 10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=mY_BXNvbr8E

Η Αμερικανική Εταιρία Πετρελαίου KIC προσπαθεί να αναπτύξει τις επιχειρήσεις της στο βόρειο (και ανεξερεύνητο) μέρος της Αλάσκα, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, στήνοντας εκεί μία πετρελαιοπηγή, κίνηση η οποία θα δώσει την πολυπόθητη ενεργειακή ανεξαρτησία στις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς θα καταστρέψει για πάντα το φυσικό περιβάλλον... Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της περιοχής, προσλαμβάνει ανεξάρτητους επιστήμονες, κυρίως περιβαλλοντολόγους (σκόνη στα μάτια θα έλεγα…), οι οποίοι θα μελετήσουν την περιοχή και θα δώσουν εάν είναι εφικτό το σχετικό ok (αν θέλουν ας κάνουν και αλλιώς..) για να προχωρήσει η επιχείρηση, «χτίζοντας» σε πρώτη φάση τους απαραίτητους δρόμους χιονιού (ice roads) ώστε να μεταφερθούν τα εξαρτήματα με ασφάλεια. Μέχρι εδώ καλά. Μελετάμε την Μητέρα Φύση και τα σχετικά.

Με την έλευση όμως του υπευθύνου της βάσης Ed Pollack (Ron Pearlman), ο οποίος έχει στις βαλίτσες του εκτός από τα απαραίτητα πουλόβερ, και κάποιες «ειδικές εντολές» (από την Κυβέρνηση ?), δημιουργείται μία ας την πούμε «αναστάτωση» καθώς θα πρέπει να επισπευτούν όλες οι διαδικασίες ! Χμ….
Όμως, ενώ φαίνεται ότι ο φίλος μας ο Ed τα έχει όλα under control, ένα μέλος της ομάδας που είχε εξαφανιστεί, εντοπίζεται νεκρό. 
Ο περιβαλλοντολόγος James Hoffman (James LeGros) ισχυρίζεται ότι ίσως κάποιο τοξικό αέριο έχει βγει στην επιφάνεια με το λιώσιμο των πάγων, το οποίο ίσως να δημιουργεί παραισθήσεις. Όταν όμως μετά από κάποια «περίεργα γεγονότα», εντοπίζεται νεκρό και δεύτερο μέλος της βάσης, τότε αρχίζει να κλονίζεται η συνοχή της ομάδας, η οποία πλέον για κάποιον ανεξήγητο λόγο, έχει «γεμίσει» φόβο….

Συμπέρασμα : Ενδιαφέρον θριλεράκι, με σχετικά άγνωστο cast (πλην του Ron Pearlman) και χαμηλό budget, που καταπιάνεται ορθά με την μόλυνση του περιβάλλοντος και τις «αμαρτίες» που έχει διαπράξει ο Άνθρωπος στο βωμό του κέρδους…

Πάντως, που θα πάει…. Κάποια στιγμή θα μας εκδικηθεί η Φύση για όλα αυτά….”After all, we (the humans) are simply a strong and persistent virus to the Nature…” Φαντομάς – 27/09/2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις