Grave Encounters


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1703199/
Είδος Ταινίας : Τρόμου / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 7.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.0 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.9 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.8  / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  8.1 / 10
 
Τελική Βαθμολογία -> 8.1 / 10
 
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=g8FBRATbJoA
Ο Lance Preston και το συνεργείο των «Grave Encounters», ενός αμερικάνικου τηλεοπτικού reality show με θέμα το κυνήγι φαντασμάτων (!), θα βρεθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Collingwood το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσει την φήμη του στοιχειωμένου..

Στο όνομα της (υψηλής) τηλεθέασης, θα πάρουν την απόφαση να κλειδωθούν ένα ολόκληρο βράδυ εκεί ώστε να βιντεοσκοπήσουν οτιδήποτε μεταφυσικό μπορεί να συμβαίνει εκεί…

Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι το κτίριο δεν είναι απλά στοιχειωμένο, είναι ζωντανό (!) και δεν πρόκειται να τους επιτρέψει να φύγουν από εκεί !

Συμπέρασμα : Στο γνωστό πλέον στυλ του τύπου “Blair Witch Project”, (δηλαδή με ρεαλιστική κάμερα και φυσικά τα βιντεοσκοπημένα πλάνα «βρέθηκαν» καιρό μετά την λήψη τους, κτλ), το Grave Encounters σε τρομάζει από την πρώτη στιγμή με την αληθοφάνεια του.
Πολύ έξυπνο το στυλ καταγραφής των σκηνών (μέσα στην ταινία πάντα) που σου δείχνει λίγο και το behind-the-scenes, με τον παρουσιαστή Lans (κυρίως) να παρουσιάζεται ως φοβισμένος αλλά διψασμένος για αναζήτηση μεταφυσικών δραστηριοτήτων στην διάρκεια των επίσημων λήψεων και αμέσως να παρουσιάζεται ως ατρόμητος αλαζόνας στα εκτός λήψεων πλάνα… Α ρε φιλαράκο, τα χρειάστηκες τελικά !

ΥΓ – Την ταινία την «έζησα» αρκετά, γιατί μου άρεσε και δεν κρύβω ότι με φόβισε κιόλας. Ένας λόγος παραπάνω είναι και το ότι έχω βρεθεί τουλάχιστον πέντε (5) φορές στο "εν Αθήναις" αντίστοιχο στοιχειωμένο νοσοκομείο,
στο πρώην Σανατόριο της Πάρνηθας (ή Ξενοδοχείο Ξενία αν προτιμάτε…), και οφείλω να ομολογήσω ότι θα το σκεφτώ να ξαναπάω ! Ίσως να πάω μαζί με τον Πρόεδρο για να γυρίσουμε και εμείς την δικιά μας ταινία παρόμοιου στυλ, έτσι Πρόεδρε ???

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Πρόεδρος είπε…
Ξεκίνα εσύ "Φαντομά" και έρχομαι και εγώ..Τώρα αν τυχόν αργήσω μη με παρεξηγήσεις!

Δημοφιλείς αναρτήσεις