Captain America


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0458339/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Δράσης/Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση ->  7.0 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  7.2 / 10

Τελική Βαθμολογία ->  7.4 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=JerVrbLldXw
Έτος 1942 και η Αμερική μόλις έχει μπει ενεργά στο «παιχνίδι» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Συμμαχικές Δυνάμεις ψάχνουν το αντίδοτο για την πολεμική μηχανή των Ναζί που διαλύει τα πάντα στο πέρασμά της. 

Ο Δόκτωρ Abraham Erksine φαίνεται ότι έχει την λύση. Μέσω του μυστικού σχεδίου, «Project Rebirth» και του ειδικού φαρμάκου που έχει κατασκευάσει, μπορεί να δώσει απίστευτες δυνάμεις στους στρατιώτες.Μόνο, που όλα αυτά είναι σε θεωρητικό ακόμη επίπεδο…  

Ο καχεκτικός Νεουορκέζος νεαρός Steve Rogers (Chris Evans), έχει όνειρο να πολεμήσει για την πατρίδα του ενάντια στους Ναζί. Θέληση υπάρχει, αλλά τα φυσικά του προσόντα δεν το επιτρέπουν. Το θάρρος που δείχνει όμως στις δοκιμασίες τον φέρνουν στην 1η επιλογή για το πείραμα του Υπερστρατιώτη..

Κάπως έτσι δημιουργείται ο Captain America..
Μόνο που όπως αποδεικνύεται, δεν είναι ο μοναδικός που έχει «μέσα» του το ειδικό αυτό φάρμακο… 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχει ο Johann Schmidt, a.k.a. Red Skull, και η κόντρα μεταξύ των δύο μόλις ξεκινά...

Συμπέρασμα : Αν και ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τον Captain και την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη, οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για μία πολύ καλή περιπέτεια, σαφώς ανώτερη από άλλες μεταφορές υπερηρώων (βλέπε Spiderman, Superman). 
Πολύ καλός και ο Chris Evans (σας τα είχα πει : http://kinimatosfaira.blogspot.com/2010/07/losers.html) στην προσπάθεια να αποδώσει σωστά τον αρχικά μικρόσωμο Steve και στην συνέχεια, τον υπερ-άνθρωπο Captain, αν και στην αρχή με παραξένεψαν πολύ τα ειδικά εφέ που τον εμφανίζουν πραγματικά… μικρό ! Φοβερό !
Αναμένω ήδη το sequel αλλά και το πολυαναμενόμενο “Avengers” (η «πάσα» δίνεται με την εμφάνιση του Nick Fury (Samuel L. Jackson)), οπού εκεί θα συναντήσει τον γιο του κολλητού του Howard, τον γνωστό Tony Stark / Iron Man !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις