28 Days Later - 28 Weeks Later (2002 - 2007)


Η Βρετανία χτύπησε και μάλιστα με τρόπο αφοπλιστικό!

Οι δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν ένα concept πολυγυρισμένο και σύνηθες. Ωστόσο, αυτό που τελικώς έχει σημασία είναι η σκηνοθεσία που προσωπικά θεωρώ εξαιρετική.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που έκανε την εμφάνιση του σε κάποια μυστικά εργαστήρια της Αγγλίας. Όλα under control μέχρι τη στιγμή που αυτός κατάφερε να ¨δραπετεύσει¨. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Η μετάδοση του από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι θέμα χρόνου, γεγονός που οδηγεί σε εξολόθρευση ολόκληρων πόλεων και χωρών!

Ένα κυνηγητό μολυσμένων και μη ξεκινά με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και τρομακτικό! Σκηνές τρόμου σε πόλεις-φαντάσματα, στα στενά των οποίων εξελίσσονται φονικές μονομαχίες με το αίμα να τρέχει άπλετο. Ένας συνδυασμός Resident Evil και Rec που είναι αδύνατο να μη σας κερδίσει!

1. 28 Days Later
 
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0289043/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2002

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.3 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=eunaclr-WgU
Μια ομάδα ακτιβιστών εισβάλει σε ένα εργαστήριο στο οποίο γίνεται έρευνα πάνω σε πειραματόζωα. Η απελευθέρωση τους σηματοδοτεί την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού που σπέρνει τον τρόμο. Η μετάδοση στους ανθρώπους είναι ραγδαία και η αντιμετώπιση του αδύνατη.
Μέσα σε 28 ημέρες, η πόλη της Αγγλίας μετατρέπεται σε ένα έρημο τοπίο. Η αγριότητα των μολυσμένων από τον ιό ανθρώπων είναι σφοδρή και δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί. Οι επιθέσεις τους είναι λυσσαλέες με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται θεαματικά.

Μόνη λύση η απομάκρυνση από τις μολυσμένες περιοχές. Κάτι δύσκολο και επικίνδυνο αφού τα πεινασμένα ανθρώπινα-ζόμπι καιροφυλακτούν σε κάθε γωνιά της χώρας.


2. 28 Weeks Later
 
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0463854/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.2 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=cbpjH4XCG3c

Έχουν περάσει έξι μήνες από την εξάπλωση του ιού στη Μεγάλη Βρετανία. Ο φονικός ιός έχει εξολοθρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και η κατάσταση δείχνει εκτός ελέγχου.

Η εμφάνιση του αμερικανικού στρατού κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ¨καθαριστεί¨ η περιοχή από τα θανατηφόρα πλάσματα – δημιούργημα των περίεργων πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα. Ο στρατός αναλαμβάνει να εξοντώσει οτιδήποτε έχει μολυνθεί ώστε η περιοχή να είναι πάλι κατοικήσιμη. Ταυτόχρονα, επιστήμονες προσπαθούν να βρουν αντίδοτο για να σταματήσει η φρίκη που έχει πάρει μορφή επιδημίας.

Όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς και η αισιοδοξία κάνει πάλι την εμφάνιση της στα πρόσωπα των μεταναστών που έρχονται στο μεγάλο νησί. Ωστόσο η κατάσταση δεν έχει εκτιμηθεί σωστά. Το νέο κύμα των ζωντανών-νεκρών είναι πιο αμείλικτο από ποτέ! Η κατάσταση δείχνει μη αντιστρέψιμη πλέον..

Συμπέρασμα: Με άγνωστους ηθοποιούς αλλά δυνατή σκηνοθεσία, οι δύο αυτές ταινίες κερδίζουν άνετα το χειροκρότημα των απανταχού θεατών της δράσης. Σκηνές εντυπωσιακές από την διαλυμένη Αγγλία που δείχνει έρμαιο στις ορέξεις των ¨πεινασμένων¨ ζόμπι.

Το τέλος της δεύτερης ταινίας αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή και μια τρίτη συνέχεια. Λογικό άλλωστε αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία που σημείωσαν οι δυο πρώτες αλλά και την επιμονή σε ταινίες παρόμοιου περιεχομένου τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί είναι ότι οι δυο αυτές ταινίες έχουν διαφορετικούς σκηνοθέτες αλλά και σεναριογράφους! Έτσι στην πρώτη ταινία συναντάμε τον σκηνοθέτη Danny Boyle με σεναριογράφο τον Alex Garland, ενώ στην δεύτερη ταινία τον Juan Carlos Fresnadillo με την υπογραφή του σεναρίου να έχουν αναλάβει οι Rowan Joffe, Juan Carlos Fresnadillo, Enrique López Lavigne και Jesús Olmo.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις