Stranger Than Fiction


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0420223/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 7.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.3 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=26FBhM_pjoc
Εάν ακούγατε μια φωνή στο κεφάλι να σας περιγράφει ότι κάνετε και σκέφτεστε, τότε τι θα υποθέτατε για εσάς; Μάλλον ότι είστε καθοδόν για το τρελοκομείο. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται και ο Χάρολντ Κρίκ (Will Ferrell), ένας βαρετός εφοριακός που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο σπίτι, τη δουλειά και τον ύπνο. Μακριά από συγκινήσεις και ανατρεπτικές δραστηριότητες, ο Χάρολντ ζει μια απίστευτα πληκτική ζωή που ακόμα και ως θεατής νυστάζεις να παρακολουθήσεις.

Μια Τετάρτη όμως όλα θα αλλάξουν. Ο εφοριακός μας θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται μια περίεργη φωνή μέσα του που εξιστορεί την καθημερινότητα του. Αυτό ήταν! Αναστατωμένος προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Ποια είναι αυτή η φωνή και πως γνωρίζει τόσα για τον ίδιο αλλά και για το μέλλον του;

Ο Χάρολντ καταφεύγει στον καθηγητή λογοτεχνίας Τζουλς (Dustin Hoffman) ο οποίος και αναλαμβάνει να τον βοηθήσει. Η αναλυτική του σκέψη και η απρόσμενη γνωριμία με την Άννα (Maggie Gyllenhaal) θα τον βάλουν σε άλλη ταχύτητα. Η ζωή του αποκτά διαφορετικό νόημα, γίνεται πιο ενδιαφέρουσα αλλά η φωνή εκεί! Επιμένει να τον καθοδηγεί ακόμα και μέχρι το θάνατο του.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποια είναι αυτή η περίεργη γυναικεία φωνή; Μήπως η εσωστρεφής και μανιώδης καπνίστρια συγγραφέας Κάρεν Άιφελ (Emma Thompson) γνωρίζει κάτι περισσότερο;

Συμπέρασμα: Κάτι διαφορετικό, ριζοσπαστικό με χιούμορ εκλεπτυσμένο και ντελικάτο. Ο σκηνοθέτης Marc Forster εκπλήσσει ευχάριστα τόσο για το σενάριο της ταινίας όσο και για την επιλογή των ηθοποιών. Ειδικά ο προικισμένος Will Ferrell είναι απολαυστικός στο ρόλο του πληκτικού Χάρολντ που η ζωή του είναι για ... κλάματα.

Καλές κριτικές για την έξυπνη αφηγηματική ταινία που ξεχώρισε μέσα στο 2006. Δεν είναι η κλασική παραδοσιακή κωμωδία που το στόμα των θεατών ανοιγοκλείνει πανικόβλητο. Ούτε όμως και ταινία στοχασμού με προεκτάσεις που δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις.

“Πιο Παράξενο κι από Παράξενο” λοιπόν, και καλή διασκέδαση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις