London Boulevard


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1213648/
Είδος ταινίας : Δράμα – Περιπέτεια
Έτος παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία : 6,4/ 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία : 6,3 / 10
Εξέλιξη /Φινάλε : 6,4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση : 6,5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία : 6,3 / 10

Τελική Βαθμολογία : 6,4/ 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=y6eVMP456UY

Ο Mitchell (Colin Farrell) είναι ένας πρώην κατάδικος που επιδιώκει μία νέα αρχή, κάτι που φυσικά δεν είναι ποτέ εύκολο. Γρήγορα θα βρει δουλειά ως σωματοφύλακας γνωστής ηθοποιού, της Charlotte (Keira Knightley). Ο σκληροτράχηλος αλλά ντόμπρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση Mitchell δε θα αργήσει να κινήσει το ερωτικό ενδιαφέρον της νεαρής σταρ που επίσης αναζητά μία διέξοδο από την ακατάπαυστη δημοσιότητα και τους παπαράτσι που ξεροσταλιάζουν έξω από τον ψηλό φράχτη της βίλας της. Οι παλιές φιλίες όμως με τους λάθος ανθρώπους (Ben Chaplin) θα τον φέρουν σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με τον Gant (Ray Winstone), έναν από τους πιο αδίστακτους γκάνγκστερ του Λονδίνου.

Η υπόθεση μοιάζει - και είναι - γνώριμη. Οι περισσότεροι ίσως θυμηθείτε χωρίς κόπο το 'Σωματοφύλακα', με τον Costner και τη Houston. Από άποψη ύφους, ίσως ξεκινήσετε να ανατρέχετε στις στυλιζαρισμένες ταινίες του Guy Richie, που χαρακτηρίζονται από 'ανίατο' φρενήρη ρυθμό και οργιώδη βία. Αντιθέτως, το "London Boulevard" διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα εγρήγορσης στο θεατή χωρίς να τον 'τρέχει' με ιλιγγιώδες μοντάζ και αλλεπάλληλα κοφτά πλάνα και χωρίς να τον τροφοδοτεί με συνεχείς βίαιες σκηνές. Ο Monahan αποφεύγει να υπερεκθέσει το κοινό του σε πράξεις βίας που δεν υπηρετούν τη συνολική οικονομία της αφήγησης, προτιμώντας να υπονοεί κάποια στυγερή πράξη. Κοινώς, εν αντιθέσει με τον Richie, ο Monahan δε θέτει στο επίκεντρο της θεματικής του τη βία, αλλά τη μεταχειρίζεται με αυτοσυγκράτηση.

Το ζεύγος Farrell-Knightley 'δένει' μια άνετα, την παράσταση όμως κλέβει ο David Thewlis στο ρόλο του εκκεντρικού συγκάτοικου-κολλητού της Charlotte. Από κει και πέρα, δεν αποτελεί είδηση ότι ο Ray Winstone υποδύεται το βάρβαρο μαφιόζο (αφού του πάει γάντι το 'κοστούμι'), την ίδια στιγμή που από τον Ben Chaplin θα περιμέναμε περισσότερα.

Συμπέρασμα : Η ταινία θυμίζει Carlito's Way με μία ελαφριά επίγευση από Guy Ritchie…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις