Midnight in Paris

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1605783/
Είδος Ταινίας : Κομεντί
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.0/ 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.0/ 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.0 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=atLg2wQQxvU

Το Μεσάνυχτα στο Παρίσι, η τελευταία ταινία του Γούντυ Άλεν , μας ταξιδεύει στο Παρίσι του παρόντος και του παρελθόντος προσφέροντάς μας όμορφες εικόνες. Για άλλη μια φορά ο Γούντυ καταφέρνει με τις εικόνες και τη μουσική του- μέσω ενός απλού ουσιαστικά σεναρίου –να δημιουργήσει μια γλυκιά ταινία που δε θα απογοητεύσει τους φαν του.

Το σενάριο της ταινίας διαδραματίζεται στο Παρίσι, όπου ένα ζευγάρι λίγο πριν το γάμο του ανακαλύπτει ότι τελικά έχει τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα και διαφορετική θεώρηση της ζωής. Ο πρωταγωνιστής - συγγραφέας, Όουεν Γουίλσον το ανακαλύπτει μέσα από τις συναντήσεις που έχει κάθε μεσάνυχτα με ιστορικά πρόσωπα-ήρωες που θαυμάζει, όπως ο Έρνεστ Χεμινγουέι, ο Νταλί, ο Πικάσο κα. αλλά κυρίως με μια θηλυκή ύπαρξη (Cottilard), η οποία του προσφέρει την έμπνευση που του λείπει στη ζωή του.

Στις εκπλήξεις της ταινίας ο ρόλος της Κάρλα Μπρούνι όμως την παράσταση κλέβει, όπως αναμενόταν, το Παρίσι, ο προορισμός – «ψύχωση» κάθε αμερικάνου, με την υπέροχη ατμόσφαιρα που εκπέμπει μέσα από τα έμπειρα σκηνοθετικά κόλπα του Γούντυ Άλεν. Ταυτόχρονα προσφέρεται η ευκαιρία στο θεατή να «ζήσει» για λίγο την ατμόσφαιρα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, όταν και μεγαλούργησαν μερικοί από τους γνωστότερους καλλιτέχνες της Ιστορίας.

Προτείνεται λοιπόν ανεπιφύλακτα όχι μόνο για τους φαν του Γούντυ αλλά και για όσους θέλουν να ξεφύγουν , έστω για λίγο και μέσα από τη «μεγάλη οθόνη» από τη μιζέρια της Ελλάδας του 2011…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις