Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Zack and Miri Make a Porno

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1007028/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Ετος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 6.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.8 / 10


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EtRjr6eJ_rY

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους παιδικούς φίλους Ζακ και Μίρι. Οι δυο τους είναι συγκάτοικοι εδώ και χρόνια αλλά δε βγάζουν αρκετά λεφτά, ώστε να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και φτάνει στην πόρτα τους ειδοποίηση για έξωση, ο Ζακ και η Μίρι καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα εξωφρενικών χαρακτήρων, με σκοπό να βγάλουν λεφτά με τον μόνο τρόπο που μπορούν... γυρίζοντας μια ταινία πορνό. Ενώ όμως η κάμερα γυρίζει, η φιλική και επιχειρηματική σχέση του Ζακ με την Μίρι ίσως εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο.

Κλασσική κωμωδία καταστάσεων που γύρω απ' την πιπεράτη ιδέα ενός παρεΐστικου ερασιτεχνικού πορνό στήνει έναν εύρυθμο, διασκεδαστικό, χαλαρά καυστικό χιουμοριστικό σκελετό που στηρίζει εν πολλοίς επιτυχώς το εγχείρημα. Χρονικά, προκύπτει επίκαιρο, δεδομένης της πολυσυζητημένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και στο πλαίσιο του 'ανάγκα και οι θεοί πείθονται' οι δύο ήρωες καταπιάνονται αρχικώς με τη... big-budget δημιουργία ενός πορνό-παρωδία του «Star Wars».

Το γέλιο πηγάζει μέσα από ατάκες, ευφάνταστα λογοπαίγνια και κεφάτες ερμηνείες, με την αρχική ιδέα κρατιέται στον αφρό μέχρις ότου όμως εκφραστεί η 'γονιδιακά' προβλεπόμενη ρομαντική στροφή.

Συμπέρασμα : Ανεξάρτητα πάντως απ' το εάν ο Zack και η Miri καταφέρνουν εν τέλει το σκοπό τους, η ταινία του Kevin Smith αποτελεί στα μέτρα του αναμενομένου μία ευχάριστη, διασκεδαστική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: