Rose Red


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0259153/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2002

Πλοκή / Ιστορία -> 6.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.5 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=tgk_6GUl1T8
Τι μπορεί να κρύβει η έπαυλη Rose Red στο Σιάτλ; Η καθηγήτρια Τζόις Ρίαρντον (Nancy Travis) αποφασίζει να επισκεφτεί το παράξενο αυτό μέρος προκειμένου να αποδείξει αυτό για το οποίο είναι βέβαιη όσο τίποτε άλλο. Την ύπαρξη φαντασμάτων!

Στην προσπάθεια της αυτή, θα ζητήσει (έναντι αμοιβής φυσικά..) τη βοήθεια έξι ανθρώπων που ο καθένας τους έχει χαρισματικές ικανότητες, που δεν τις λες και φυσιολογικές... Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της έπαυλης για τα οποία πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμα περισσότερα έχουν συμβεί.

Δυνάμεις από έναν άλλον κόσμο που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει τους περιμένουν με ανυπομονησία. Μυστικά ξεχασμένα από τον χρόνο που η παρουσία της θαρραλέας ομάδας θα ξυπνήσουν για τα καλά. Μήπως τελικά η απόπειρα τους δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί;

Συμπέρασμα : Ένα ακόμα από τα κλασσικά διηγήματα του Stephen King παίρνει την οδό της μεγάλης οθόνης. Αυτή τη φορά όμως η παρουσίαση της έχει τη μορφή μίνι σειράς που η διάρκεια της φθάνει συνολικά τα 254 λεπτά!

Η ιστορία δεν κρύβει κάτι το ιδιαίτερο αφού κυμαίνεται στα πλαίσια του ανεξήγητου που ο συγγραφέας μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως μάλιστα να είναι και από εκείνα τα διηγήματα με τις λιγότερες ανατροπές. Ωστόσο ξεχωρίζει όπως πάντα η σωστή δομή του σεναρίου που εξελίσσεται κάπως αργά (είναι η αλήθεια..) αλλά δυναμώνει όσο πλησιάζουμε προς το τέλος.

Προτείνεται για τους λάτρεις του αξεπέραστου Stephen King που μας έχει χαρίσει πολλά best sellers.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις