The Social Network


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1285016/
Είδος ταινίας : Δράμα - Βιογραφία
Έτος παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία : 8,3 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία : 8,5 / 10
Εξέλιξη /Φινάλε : 8,1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση : 8,1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία : 8,5 / 10

Τελική Βαθμολογία : 8,3 / 10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=lB95KLmpLR4

Ένα βράδυ του 2003, ο 19χρονος φοιτητής του Χάρβαρντ Μαρκ Ζάκερμπεργκ φέρνει σε απόγνωση με τη στάση του την κοπέλα του, κι αυτή τον χωρίζει. Μεθυσμένος και οργισμένος, στήνει σαν πράξη εκδίκησης μια ιστοσελίδα που μέσα σε λίγες ώρες θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση που θα κάνει το δίκτυο του πανεπιστημίου να καταρρεύσει. Κάπου εκεί βρίσκεται το σπέρμα που θα οδηγήσει στη γέννηση του Facebook. Μέσα σε λίγα χρόνια, το πρόγραμμα θα έχει προσελκύσει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες, και ο Ζάκερμπεργκ θα έχει εξελιχθεί στον νεότερο δισεκατομμυριούχο του πλανήτη.
Η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κρύβει μία ομιχλώδη ιστορία προέλευσης με νομικές διαμάχες και μηνύσεις, καθώς οι αδελφοί Winklevoss (Armie Hammer) κατηγόρησαν τον Zuckerberg ότι τους έκλεψε την ιδέα ενώ και ο κολλητός του, Eduardo Saverin (Andrew Garfield), συν-ιδρυτής και αρχικός χρηματοδότης του εγχειρήματος, έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τον εκπαραθύρωσε από το project

Ο Fincher θέλοντας να διηγηθεί την ιστορία του Facebook και των πρωταγωνιστών της, παραδίδει μία αποσπασματική βιογραφία που χαρακτηρίζεται από την αποθέωση του υποκειμενισμού (σήμα κατατεθέν της εικονικής πραγματικότητας του διαδικτύου), την εκτεταμένη χρήση flashbacks, καθώς και την παγερή φωτογραφία που παρά το high definition παραπέμπει αισθητικά στα 90s. Η φιλία, η συνεργασία, το συμφέρον, η κοινωνική αναγνώριση, το κέρδος, οι διαμάχες, όλα βρίσκονται εδώ. Και η ειρωνεία είναι ότι το σεξ, όπως και η φιλία, που είναι βασικές παράμετροι της κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, λάμπουν δια της απουσίας τους στο «The Social Network».

Συμπέρασμα : Όταν θέλεις να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους, σίγουρα θα κάνεις και λίγους εχθρούς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις