Zodiac


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0443706/
Είδος Ταινίας : Δράμα / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 8.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.3 / 10


Τελική Βαθμολογία -> 7 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=bEvnwKFUnI0

Ένας σαδιστής δολοφόνος παίζει με τα θύματά του. Οι πρώτοι άτυχοι είναι ένα νεαρό ζευγάρι. Ακολουθεί άλλος ένας φόνος, κι έπειτα, το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο παραλαμβάνει ένα σημείωμα, στο οποίο ο δολοφόνος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το μακάβριο χόμπι του. Επίσημα, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 6 φόνους, αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για 37. Τα στοιχεία που βρέθηκαν από την αστυνομία τον συνδέουν με 50 φόνους. Δεν τον συνέλαβαν ποτέ. Αυτός ήταν ο Zodiac...

Ο συγγραφέας Robert Graysmith περιγράφει, στο ομώνυμο best seller, το χαρακτήρα του διαβόητου δολοφόνου που τρομοκράτησε τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο, τη δεκαετία του '70. Ο Graysmith εργαζόταν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, όταν έφτασε το πρώτο, χλευαστικό γράμμα του δολοφόνου. Πρώην πρόσκοπος ο ίδιος, ο Graysmith σπαταλά ολόκληρο τον προσωπικό του χρόνο αποσκοπώντας στο να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα του Zodiac, καθώς ο εκκεντρικός ρεπόρτερ Paul Avery (Robert Downey Jr.) διεξάγει την αντίστοιχη δημοσιογραφική έρευνα με μοναδικό στόχο τη δόξα. Εν τω μεταξύ μια πλειάδα αστυνομικών ερευνών σε τέσσερις διαφορετικές δικαιοδοσίες όπου δρα ο Zodiac πέφτουν στο κενό. Οι επιθεωρητές Dave Toschi (Mark Ruffalo) και Bill Armstrong (Anthony Edwards) διασταυρώνουν κατά καιρούς τις έρευνές τους με τους Avery και Graysmith, αν και καθόσον ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, μόνο ο τελευταίος φαίνεται ότι έχει τις ψυχικές δυνάμεις για να φτάσει μέχρι την τελική του αποκάλυψη.

Ο Fincher παρουσιάζει το «Zodiac» βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Robert Graysmith. Η ταινία εστιάζει σε πρόσωπα που προσπάθησαν να ανακαλύψουν τη ταυτότητα του serial killer 'Zodiac'. Ένας σκιτσογράφος που έχοντας εμμονή με την επίλυση μυστικών κωδικών θα αποκτήσει μανία με το θέμα αποκρινόμενος από την οικογένειά του, ένας αστυνομικός που προσπαθεί αλλά συνειδητοποιεί κάποια στιγμή τα όριά του, ένας δημοσιογράφος που οδηγήθηκε μεθώντας στη καταστροφή.

Συμπέρασμα : Καλογυρισμένο, με έξυπνες στιγμές έντασης, το σασπένς δεν απουσίαζε (αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό), δυνατές και ταυτόχρονα ρεαλιστικές ερμηνείες με καλό δέσιμο μεταξύ τους κι άψογη μεταφορά του κλίματος της εποχής και του ψυχογραφήματος των ηρώων. Στα μόνα μείον, η ανεξήγητα μεγάλη διάρκεια και η κάθαρση που τελικά δεν ήρθε. Μην ξεχάσετε << There`s more than one way to lose your life to a killer >>.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις