Don't Be Afraid of the Dark


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1270761/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.6 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.4 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=VMm8WpTTzHY

Για ακόμα μια φορά μια έπαυλη πέφτει στα χέρια πλασμάτων από άλλο κόσμο. Αυτή τη φορά είναι η έπαυλη Μπλάκγουντ που γίνεται έρμαιο των ορέξεων τους.

Η μικρή Σάλι (Bailee Madison) επισκέπτεται τον πατέρα της ο οποίος ζει με τη νέα του κοπέλα σε μια εντυπωσιακή έπαυλη. Ο Άλεξ (Guy Pearce) και η Κιμ (Katie Holmes) θα καλωσορίσουν το νεαρό κορίτσι και θα προσπαθήσουν να το κάνουν να αισθανθεί όσο το δυνατό καλύτερα στη νέα της κατοικία. Τα οικογενειακά προβλήματα ανάμεσα στους γονείς της την έχουν επηρεάσει πολύ και η ανασφάλεια είναι ευδιάκριτη σε κάθε της κίνηση.

Η ψυχολογικά ευάλωτη κοπέλα σύντομα θα καταλάβει πως το σπίτι είναι κάπως..περίεργο. Οι αρχικοί ψίθυροι σύντομα θα πάρουν τη μορφή μικροκαμωμένων αλλά άκρως επικίνδυνων πλασμάτων! Το παλιό υπόγειο του αρχοντικού είναι γεμάτο από μυστικά που το πέρας του χρόνου τα απέκρυψε με περίτεχνο τρόπο.

Η Σάλι είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τον «πεινασμένο στρατό» από το παρελθόν. Μα πρώτα πρέπει να πείσει τον Άλεξ και την Κιμ για την ύπαρξη τους. Η βοήθεια τους είναι απαραίτητη αλλά ίσως όχι αρκετή..

Συμπέρασμα: Η αναμονή για την ταινία μεγάλη. Το αποτέλεσμα όμως μικρότερο των προσδοκιών. Μπορεί ο «Λαβύρινθος του Πάνα» να άφησε καλές εντυπώσεις, το «Μη Φοβάσαι το Σκοτάδι» όμως μάλλον περισσότερο απογοήτευσε παρά γοήτευσε όλους μας κ. Guillermo del Toro.

Δεν θα σταθώ στις μέτριες κριτικές που έχει αποσπάσει καθώς η άποψη του καθενός είναι σεβαστή. Ενώ το σενάριο δείχνει μια προεργασία, η υποστήριξη της ταινίας ήταν μάλλον ατυχής. Έτσι το remake της ταινίας του 1973 δείχνει να απέτυχε..

Ps: Με την τεχνολογία να προοδεύει, θα περίμενε κανείς τα εφέ να είναι σαφώς καλύτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις