Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Contagion


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1598778/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.3 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.6 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες μία φονική και ταχύτατα μεταδοτική πανδημία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, του CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και όλων των αρμόδιων φορέων, δεν υπάρχει θεραπεία, εμβόλιο ή σχέδιο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του μυστηριώδους ιού. Την ίδια ώρα απουσιάζει δραματικά και ένα "αντίδοτο" απέναντι στον πανικό, ο οποίος έχει κυριεύσει τους πάντες και αποδεικνύεται το ίδιο μεταδοτικός και φονικός με τον ιό, αν όχι περισσότερο. Σε έναν κόσμο που καταρρέει, καθημερινοί άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ένας θανατηφόρος ιός αρχίζει να εξαπλώνεται επικίνδυνα σε διάφορες χώρες του κόσμου, βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα, σ' ένα καλοστημένο, εφιαλτικό θρίλερ, δοσμένο με σασπένς, γρήγορο ρυθμό και ωραίες ερμηνείες.

Η διεξοδική έρευνα, το σασπένς και ο γρήγορος ρυθμός είναι τα κύρια στοιχεία της νέας ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Αρχίζει με την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου ιού που μεταφέρει άθελά της μια Αμερικανίδα (Γκουίνεθ Πάλτροου) ενώ ταξιδεύει από το Χονγκ Κονγκ στην Αμερική. Ο ιός αρχίζει να μεταδίδεται αστραπιαία και σε άλλες πόλεις του κόσμου, από το Σικάγο και το Λονδίνο ώς το Παρίσι και το Τόκιο, για να καταλήξει σε πανδημία, που κινδυνεύει να εξολοθρεύσει εκατομμύρια ανθρώπους. Η ταινία του Σόντερμπεργκ ξεκινάει από τη δεύτερη μέρα της εξάπλωσης του ιού και συνεχίζεται μέχρι την αναμενόμενη καταστολή του, με τον σκηνοθέτη να κρατάει την αποκάλυψη της εμφάνισης του ιού για το φινάλε.

Με τη βοήθεια ενός διάσημου καστ, και ωραία ηλεκτρονική μουσική υπόκρουση, ο Σόντερμπεργκ παρακολουθεί από κοντά την ταχεία εξέλιξη του ιού και τις προσπάθειες των διαφόρων φορέων, μαζί και της Εθνικής Ασφάλειας, να τον περιορίσουν. Παράλληλα, καταγράφει τις αντιδράσεις του κοινού στις διάφορες πόλεις του πλανήτη. Με ένα καλό σενάριο, με έξυπνους διαλόγους, εμπνευσμένο από την πρόσφατη πανδημία του ιού των πουλερικών και των χοίρων, και ενδιαφέρουσα προσέγγιση καθώς αποφεύγονται κλισέ προσωπικές ιστορίες ο σκηνοθέτης έφτιαξε μια εφιαλτική περιπέτεια που παρακολουθείται με αγωνία, αλλά χωρίς κατά εμέ την αναμενόμενη κορύφωση.

Συμπέρασμα : Όταν δείτε την ταινία μην πάτε μετά να πλύνετε τα χέρια σας. Αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: