Into the Wild


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0758758/
Είδος Ταινίας : Βιογραφική / Δράμα
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.7 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=taFaFEuwHLQ

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι υπέρ των βιογραφικών ταινιών. Και αυτό διότι θεωρώ ότι η μεταφορά στην οθόνη προσωπικών στιγμών και σκέψεων ενός ανθρώπου στερείται ενός απαραίτητου συστατικού που υπάρχει μόνο στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Τη φαντασία.

Λίγες μέρες μετά την αποφοίτηση του ο Κρίστοφερ Μάκαντελς (Emile Hirsch) αποφασίζει να αλλάξει δραστικά τη ζωή του. Η οικονομική ευρωστία της οικογένειας του και η σίγουρη επαγγελματική του καταξίωση τον αφήνουν αδιάφορο καθώς τα όνειρα του συγκρούονται με την τάση του σύγχρονου κόσμου. Παράλληλα, η γεμάτη προβλήματα σχέση των γονιών του αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα φυγής του από την «προβληματική» του ζωή.

Απελευθερωμένος πια αποφασίζει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι στην Αλάσκα. Η διαδρομή στην άγρια φύση προσφέρει τη λύτρωση που τόσο αναζητά καθώς και την ευκαιρία να γνωρίσει πραγματικά τον εαυτό του. Οι άνθρωποι που συναντά του υπενθυμίζουν τη διαφορετικότητα εκείνων των ανθρώπων που έχουν μάθει να συμβιβάζονται με τα λίγα αλλά ουσιώδη. Μακριά από ψεύτικους χαρακτήρες και υπέρμετρες υλικές απολαύσεις, ο 24χρονος νεαρός θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι διαφορετικό. Κάτι που αναζητούσε και ήλπιζε να βρει ξεκινώντας την προσωπική του Οδύσσεια. Την πραγματική ευτυχία.

Και την βρίσκει λίγο πριν το τέλος.

Συμπέρασμα: Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου του Jon Krakauer που περιγράφει την αληθινή ιστορία του Κρίστοφερ Μάκαντελς. Ενός ιδεαλιστή νεαρού που απαρνείται την εύκολη ζωή με σκοπό να εξερευνήσει τα βαθύτερα νοήματα που θεωρεί ότι τον αντιπροσωπεύουν. Ο Sean Penn προφανώς γοητευμένος από την ιστορία του Κρίστοφερ, αποφασίζει να την απεικονίσει στο κινηματογραφικό πλατό με επιτυχία.

Ένας συνδυασμός συναισθημάτων και εικόνων κατακλύζει τα 148 λεπτά τηλεοπτικής απεικόνισης προσφέροντας συγκίνηση και ρεαλισμό. Πανέμορφα τοπία, τροπικά δάση, καταρράκτες και λίμνες σπάνιας ομορφιάς αφοπλίζουν και μαγεύουν το θεατή. Παράλληλα η παρουσία των William Hurt, Vince Vaughn, Catherine Keener, Zach Galifianakis, και Kristen Stewart στελεχώνουν επάξια την αφηγηματική ταινία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις